Gamersnet Gear: MSI Optix MAG321CQR

MSI gaat weer hard op de monitoren! Ook deze periode rolt de Taiwanese fabrikant een aantal nieuwe modellen uit van bestaande beeldschermen, waaronder de 32″ grote WQHD-monitor die we kennen als de Optix MAG321CQR.

Gebogen, razendnel en strak vormgegeven: is dit waar we als pc-gamers voor mogen sparen de komende tijd? Peter ging ermee aan de slag (met uiteraard de nieuwe MSI Trident X) en vertelt haarscherp over zijn ervaringen met het nieuwe MAG-werkpaard…

 1.   
  Thijs.'s avatar

  Ik heb met black friday 3 stuks van de MSI Optix MAG241C gekocht . Tot nu toe heel tevreden over de beeldschermen. Ik kwam van een TN paneel 144hz af en wat een verschil qua kleuren. Echter wil ik jullie er wel op attenderen dat VA geen 1ms response tijd heeft met goeie brightness. Je moet de monitor op ‘fastest’ zetten bij response tijd en je zal zien dat de brightness drastisch omlaag gaat. Al met al zijn het prima producten en de curve is ook subtiel maar toch wel prettig. Verwacht ook hetzelfde van de MAG321CQR.

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Thijs.: Sowieso hebben we het hier niet over de brightness gehad, maar het is inderdaad wel een dingetje.

  Ik denk echter niet dat veel gamers dat echt als een pijnpunt ervaren. Als je snellere responstijden wilt, lever je bijna altijd wel op in op iets anders qua specs. Hetzelfde geldt voor hogere refresh rates; die krijg je ook niet zo maar zonder te bezuinigen op resolutie of luxe panelen. In ieder geval niet zonder topbedragen in te leggen.

  Dit soort beeldschermen richten zich vooral op de competitieve gamer, die hoogstwaarschijnlijk toch niet in de volle zon of in slechte lichtomstandigheden aan het spelen zijn. Tenminste, zo weeg ik dat soort concessies vaak af.

 3.   
  darroox's avatar

  Voor mij kan er niet genoeg RGB zijn ik had een strip achter en onder willen hebben.