Respawn bant meer dan 16.000 cheaters in Apex Legends

In een Reddit-bericht heeft ontwikkelaar Respawn Entertainment laten weten dat zij sinds de launch van Apex Legends al meer dan 16.000 cheaters hebben verbannen.

De ontwikkelaar roept ook op om potentiële cheaters te melden via een speciaal opgerichte website. Zelfs als je geen bewijs hebt, wil de ontwikkelaar tóch dat je de desbetreffende speler rapporteert en zullen zij het account onderwerpen aan een kleine inspectie.

Inmiddels is er door de spelers het idee geopperd om een report-functie in de game in te bouwen. Community manager Jay Frechette vindt dit een heel goed idee:

We have heard your feedback about a report feature in the game. I’ll just say that’s a very good idea.

Apex Legends heeft de grens van 25 miljoen spelers al ruimschoots gepasseerd, dus het aantal verbannen cheaters lijkt momenteel een druppel op de gloeiende plaat.

Ben jij al een cheater tegengekomen en bederft dit jouw gameavondje? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  LazyMartian's avatar

  Zolang er onderzoek wordt gedaan na een x aantal meldingen lijkt me dit wel een goed idee, maar helaas wordt een functie die te bereiken is met een muisklik vaak misbruikt wanneer een speler vind dat zijn of haar squadmate niet goed genoeg speelt of een foutje maakt.

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Zelf heb ik tot dusver maar één keer een squad van valsspelen willen beschuldigen. De manier waarop ze zo maar wisten waar we waren, om vervolgens met onmenselijke precisie headshots (op onvoorspelbaar bewegende tegenstanders) aaneen wisten te rijgen, dat kon écht niet.

  Lijkt me een goede zaak om daar een report-functie voor uit te rollen, al moet het inderdaad wel zuiver opgepakt worden. Volgens mij heeft Respawn wat dat betreft genoeg referentiemateriaal om dat netjes op te pakken en gevallen case-by-case te bekijken.

 3.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  als je cheat doe dat dan ofline