Winnaars Belgian Game Awards 2019 bekend

Afgelopen weekend vond de gloednieuwe beurs 1UP plaats in Kortrijk, met onder andere afgelopen vrijdagavond de Belgian Game Awards-uitreiking. Een avond waarbij de beste Belgische games van 2018 uit verschillende categorieën worden bekroond. Alle genomineerde titels moesten uitgekomen of in ontwikkeling zijn anno 2018.

De twee meest interessante categorieën voor ons entertainment-gerichte gamers zijn de “Best PC/Console” en “Most Promising”.

Bij die eerste prijs ging het tussen de definitieve versie van Divinity: Original Sin 2, de goed ontvangen en mysterieuze free-to-play game Marie’s Room, het actievolle Guns, Gore & Cannoli 2 en de zwart-wit platformer Shift Quantum. Het is niet heel verrassend dat het internationaal ontworpen rollenspel Divinity: Original 2 met de bloemen ging lopen; ontwikkelstudio Larian Studios is al jaren met voorsprong de grootste gameontwikkelaar van België.

Divinity Original Sin 2

In de categorie veelbelovende games ging het tussen Trifox, The Almost Gone, Ary and the Secrets of Seasons en Flotsam, waarbij uiteindelijk de laatste in het rijtje aan het langste eind trok. De tegenhangende survivalgame Flotsam van het Gentse Pajama Llama staat overigens nog gepland voor 2019 op pc.

Flotsam

Alle Belgian Game Awards 2019-winnaars op een rijtje:

  • Best PC/Console: Divinity: Original Sin 2 Definitive Edition
  • Most Promising: Flotsam
  • Best AR/VR/MR: Space Pirate Trainer
  • Best Mobile/Handheld: Trivia Switch
  • Best Non-Entertainment: Pixel Picasso
  • Best Business: Liftoff: FPV Drone Racing
  • Best Student: Point Of View

Naast de Belgian Game Awards waren er nog tal van activiteiten te beleven op de gamebeurs. Zo waren verschillende games speelbaar aanwezig, waaronder Far Cry New Dawn, en zijn tal van game-gerelateerde lezingen georganiseerd.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren