Ubisoft blij met Epic Store in plaats van Steam voor The Division 2

De pc-versie van The Division 2 zal digitaal niet verspreid worden via Steam maar via de Epic Store. Deze keuze zorgde enige tijd terug al voor nogal wat ophef. Toch is Ubisoft blij met de keuze voor de Epic Store. Tijdens een gesprek met investeerders werd hier door directeur Yves Guillemot over gesproken.

Volgens Guillemot is het landschap van digitale distributie “uitdagend”, aangezien iedereen vecht voor sublieme content. De reden om voor de Epic Store te kiezen in plaats van Steam heeft volgens de Ubisoft-directeur vooral te maken met het eigen Uplay. Guillemot vertelde:

With this deal, we seized an opportunity to increase player exposure to our own store. While at the same time supporting a partner that greatly values our games and provides materially better terms. We believe this deal is a long-term positive for Ubisoft.

The Division 2 lijkt ondanks alle ophef best wel populair. Op de pc zijn de pre-orders momenteel al hoger dan die van het eerste deel. Dit geldt zeker voor Ubisofts’ eigen webwinkel, waar de pre-orders voor The Division 2 zelfs zes keer hoger zijn voor de pc-versie. Toch zijn er ook minder optimistische signalen, zoals minder hype onder Twitch-kijkers en problemen tijdens de beta.

The Division 2 verschijnt 15 maart voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

 1.   
  Thijs.'s avatar

  Tsja. Vind het minder erg als met Metro omdat je gewoon de game kan kopen in de Uplay store. Echter vind ik het verhuizen naar Epic toch niet zo tof. Bied het gewoon overal aan. Geef mensen een keuze…

 2.   
  BearsRidingTanks's avatar

  @Thijs.: tenzij ze de game op steam duurder maken om is er voor ubisoft geen reden om de game op steam en epic uit te laten komen.

 3.   
  Tadao's avatar

  Nu nog even dit zeggen wanneer het spel moet verkopen.. Alhoewel, ze verwoorden het alsof het een truc is om te zorgen dat mensen naar uplay komen

 4.   
  Neolite's avatar

  Storm in een glas water met YouTubers die het enorm opblazen voor de views. Ook Steam gebruik ik enkel voor het opstarten van mijn games. Het fragmenteren van de pc gamers valt ook wel mee, aangezien deze zich met name verenigen via Discord.

 5.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Neolite: Dat is al maandenlang mijn punt. Naarmate pc-gamers steeds meer klagen over de grote hoeveelheid launchers en digitale platformen, begint Discord alleen maar in kracht te winnen.

  “De universele launcher die je launchers launchet” klinkt belachelijk, maar Discord bakt precies dat in bij het toch al zo succesvolle, sociale platform. Lijkt me een hele verstandige, vroege zet, die misschien over verloop van tijd alleen maar waardevoller kan blijken.