Final Fantasy IX nu ook digitaal verkrijgbaar op Nintendo Switch

Over klassiekertjes gesproken: Final Fantasy IX is terstond te downloaden op Nintendo Switch. Het Japanse rollenspel dat sinds diens originele verschijning anno 2000 ruim vijf miljoen keer verkocht werd, is nu nog eens hybride over te doen op Nintendo’s draagbare console.

Het heugelijke nieuws diende als vlotte uitsmijter voor de Nintendo Direct van afgelopen avond. Gedurende de uitzending werd de Japanse port niet alleen aangekondigd, maar ook direct digitaal beschikbaar gesteld.

De klassieke PlayStation 1-port werd in dit geval uitgevoerd door het Japanse Guild Studio Inc, die de klassieker nu samen met Square Enix op Nintendo’s nieuwste platform lanceren. De prijs daarentegen? Ook die voelt nog aardig klassiek aan, à 20,99 euro schoon aan de haak.

De Nintendo Switch kenmerkt lang niet de eerste console waar de negende Final Fantasy-titel naar geport werd. Over de bijna twintig jaar sinds release werd de game beschikbaar gesteld voor onder meer PlayStation Network, pc en zelfs een hele reeks mobiele apparaten en smartphones. Op veel van die plekken kost(te) de port grofweg hetzelfde bedrag als nu het geval is op Nintendo Switch.

 1.   
  fantasyfreak's avatar

  Favoriete deel, maar wel aan de prijs zeg… €20,99.
  Zoveel mooier is het ook weer niet gemaakt en op de PS3 was die toen €3,99 of €6,99 dus dat is een flinke verhoging.

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @fantasyfreak: Het schijnt ook nog eens een port te zijn van precies die mobiele versie. Heb daar zelf geen verstand van, maar had meegekregen dat de optimalisatie (en UI) daarvan al niet enorm vooruitstrevend was.

 3.   
  fantasyfreak's avatar

  @Tom Kauwenberg:

  Klopt ik zag net al staan ergens dat de controls van deze versie slecht gedaan zijn. Kan niet analoog maar alleen via de d-pad. Muziek schijnt ook wat problemen te hebben en de game heeft last van input lag.

  Deze slaan we dus sowieso over 😛