Activision geeft details over afstoten Destiny

Activision heeft meer uitleg gegeven over de beslissing om af te splitsen van Bungie en hun game Destiny. Allereerst was het een beslissing van twee kanten, aldus Coddy Johnson, Directeur bij Activision Blizzard:

“Bungie gets to focus on the [Destiny IP] that they have created and we get to focus on our biggest opportunities on our biggest franchises with our best resources. Our decision was reached with mutual agreement with Bungie to sell back the commercial rights. And for us at least, it was rooted in really our strategy overall.”

“Destiny is highly critically acclaimed, high quality content, but it was not meeting our financial expectations.”

Nadat Bungie afscheid nam van Microsoft in 2007, werd er een contract gesloten met Activision voor 10 jaar. Deze overeenkomst startte in 2010 en betrof niet alleen Bungie, maar ook ontwikkelaars High Moon en Vicarious Visions, die ondersteuning boden aan de ontwikkeling. Deze studio’s blijven betrokken tijdens de overgang van Activision naar Bungie.

Wat de toekomst nu gaat brengen voor Destiny 2 is nog niet bekend. Bungie heeft nu het alleenrecht op de titel, maar of men gebruik blijft maken van de Battle.net launcher is nog niet bekend. Ook is de vraag of de game nog lang zal worden ondersteund, of dat er een nieuwe game van Bungie in ontwikkeling is. Wel werd vorige jaar de handelsnaam Matter geregistreerd.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren