Private Beta van The Division 2 stelde teleur qua Twitch-kijkers

Tom Clancy’s The Division 2 lijkt minder hype te ontvangen dan het origineel ooit deed, zo concludeert statistiekenwebsite GitHyp nu. Het piekaantal Twitch-kijkers van de Private Beta werd tegenover die van andere games gewogen, en daaruit blijkt vooral beperkte aandacht.

Met een piek van 105.000 kijkers op Twitch wist The Division 2 met diens Private Beta geen deuk te slaan in diezelfde piek voor het eerste The Division, laat staan de pieken van andere populaire games op Twitch.

De kijkersaantallen die deze Private Beta binnenhaalde, verbleekte bij de pieken van onder meer Apex Legends (ruim vier keer zo veel), Call of Duty: Black Ops 4 (bijna het vijfdubbele) en zelfs Anthem (met ruim drie keer overschreden), de nota bene concurrerende loot shooter van Electronic Arts.

Of kijkersaantallen op Twitch ook beeldend zijn voor de uiteindelijke verkoop en het ontvangst van een game, dat blijft lastig vast te pinnen. Duidelijk is wel dat klaarblijkelijk minder gamers überhaupt interesse tonen in Massive Entertainments nieuwe project, misschien juist wel omdat men nu druk is met andere beta’s of, nog waarschijnlijker, het gratis te spelen Apex Legends.

Hoe je het ook wendt of keert, het precedent van lage kijkcijfers en minder financieel succes is aanwezig. Onder meer Battlefield 5 en Fallout 76 scoorden ook bijzonder laag in Twitch-termen gedurende hun testfases, vrij vlot gevolgd door teleurstellende verkoopresultaten.

Tom Clancy’s The Division 2 verschijnt aanstaande 15 maart op PlayStation, Xbox One en pc. Officieel is het nog niet, maar een Open Beta-fase lijkt nu wel in het verschiet voor de tactische co-op shooter.

 1.   
  Rolf31's avatar

  Ik vond het leuk. Het is een dikke game en ik heb genoten van de Beta. Tuurlijk zijn er zaken te verbeteren, maar ik heb onwijs veel zin om ermee aan de slag te gaan!

 2.   
  sjaak19832015's avatar

  @Rolf31: Nou dan hebben we zeker allebij een andere game gespeeld ik vond het erg tegenvallen namelijk.

 3.   
  Rolf31's avatar

  @sjaak19832015: Euh nee hoor. Ik vond het gewoon lekker spelen. Dus geen andere game, maar andere mening. En dat is oke.