Dit zijn de winnaars van de Steam Awards 2018

De telling heeft even moeten duren — de Steam Winter Sale ligt dan ook weer even achter ons — maar de winnaars zijn daadwerkelijk hier. Dit zijn de prijzen én de winnaars die het gamende volk op Steam uitgekozen heeft om het jaar 2018 mee te definiëren voor Valve’s pc-platform.

Middels een live uitgezonden uitreikingsvideo liet Valve haarfijn weten wie en wat precies de Steam Awards 2018 gewonnen heeft, met natuurlijk credits due voor alle genomineerden:

Daarmee komen de (kundig naar het Nederlands vertaalde) categorieën en winnaars dus neer op het volgende, unieke lijstje aan games — plus één winnende ontwikkelstudio:

Opvallend is hoe PlayerUnknown’s Battlegrounds dit jaar officieel Steams “Game of the Year” is geworden, nadat de game in 2017 (destijds nog als Early Access-titel) won in de categorie “Mom’s Spaghetti”. Daarnaast staat de game nog immer op Steam met “Verdeelde” recensies, nadat midden in januari weer een kleine reviewbombing op de game plaatsvond.

Hoe dan ook: de prijzen zijn verdeeld, de digitale winkelpagina’s geüpdatet met trotse emblemen. Alle categorieën, nominaties en uiteraard alle winnaars zijn verder ook overzichtelijk terug te vinden op de officiële Steam Awards 2018 website.

Wat jij? Heeft Steam weer een fantastisch 2018 gehad of kun je juist niet vinden in de winnende titels van afgelopen jaar?

 1.   
  RikH's avatar

  Ik mis alleen rockstar, die heeft niks gezegd. Beetje jammer wel.

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @RikH: Typisch Rockstar, die komen echt zelden openlijk naar buiten bij/voor derde partijen. Beetje jammer, maar tegenwoordig verwacht je niet anders. Zodra ik het format zag, was ik meteen zeker dat Rockstar geen (persoonlijk) dankfilmpje in zou sturen.

  Overigens had ik wel gehoopt dat Grand Theft Auto 5 daar niet zou winnen. Het is tof dat die game ondersteund blijft worden, maar “Labor of Love” vond ik eerder bij een Stardew Valley passen. Die update van afgelopen jaar was gigantisch, bovendien kostte ’t spelers ook geen extra geld of grind-werk.

 3.   
  CHILLOZZ's avatar

  @Tom Kauwenberg:

  sja mensen en met name media/pers kunnen roepen wat ze willen over rockstar en met name dan de GTA tak ervan. Maar puntje bij paaltje blijft die game nog altijd grandioos veel gespeeld worden.

  En zoveel gratis content. Ja je moet er wel ff voor grinden ja…. Mja als je alles zomaar krijgt dan is het weer een gezeik van je hebt geen doel meer om iets te doen.

  Als je die game leuk vind komt het geld vanzelf binnen vallen door races missies heists en dan niet te vergeten alle freeroom activiteiten die je kunt doen.

  Buiten dat is rockstar de laatste tijd juist. veel dingen in uitverkoop aan het doen. Of mensen tracteren op zomaar een paar miljoen door enkel ff in te loggen.
  Deze maand dan 1 millie mits je elk weekend even inlogt. eerder kreeg je 1.250.000 ook door gewoon bepaalde tijden in te loggen.

  Dus JA het is een beetje een grind game.. Maar hij speelt nog altijd mee met de grote jongen ondanks dat deze game toch al behoorlijk oud begint te worden. De meeste games die rond die release ook uitwaren liggen nu voor paar euro’s in de actiebakken of zijn zelfs al gratis bij een PS+