Scooby-Doo’s Shaggy verschijnt helaas niet in Mortal Kombat 11

Slechts nieuws voor de man, de meme: Shaggy. Ooit een zorgeloze stoner in kinderprogramma en -film Scooby-Doo, inmiddels uitgegroeid tot een internethype van jewelste. Probeerden online stemmen het figuur recentelijk nog te vereeuwigen in Mortal Kombat 11 met pure wilskracht en een Change.org-petitie (ondertekend door ruim 350.000 man), schoot NetherRealm die mogelijkheid op fan favorite gisteravond genadeloos af.

Middels een uitgebreide Q&A livestream grapt een aantal van de NetherRealm-medewerkers over de aankondiging van nieuwe vechtersbazen, en natúúrlijk haakt het viertal daar kort in op de Shaggy-meme:

Het antwoord is kort, maar krachtig. Community manager Tyler Lansdown wond er geen doekjes om: “Shaggy will not be in the game. At all. Ever. Sorry, dead meme.”

Een heldere reden wordt niet gegeven, maar we snappen natuurlijk allemaal hoe dit gameplay-technisch niet had gekund. Shaggy, die volgens de memes over onnoembare kracht bezit, moet simpelweg té sterk zijn gebleken om mee te kunnen dingen in een Mortal Kombat.

Geen plekje voor dode memes in Mortal Kombat 11 dus, maar uiteraard houden we in de gaten wie wél terecht komt in de brute fighter van NetherRealm. De livestream laat immers wel dat binnenkort een vrouwelijk karakter confirmed moet worden. En nee; het is niet Scooby-Doo’s eigen Velma.

Voor alle aankondigingen, beelden en impressies rondom Mortal Kombat 11 zit je dan ook goed op Gamersnet

 1.   
  RLXTR's avatar

  Ik zie hier kansen voor Namco Bandai…

 2.   
  JustB's avatar

  Jammer, was wel een unieke en vette toevoeging geweest:p

 3.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Lol, ik zou er niet minder daardoor slapen. xD

 4.   
  BearsRidingTanks's avatar

  Het zit ook nooit mee.

 5.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  hij is nu ook totaal geen personage voor mk

 6.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Ja, dit zou lachen zijn in hoe uniek het was, maar Lansdown heeft een heel goed punt. Hoe snel ze ook een werkende versie van (nota bene fuckin’) Shaggy op zouden kunnen gooien, die meme is morsdood tegen de tijd dat ze dichtbij komen.

 7.   
  DB Ries's avatar

  Ik krijg meteen zin in Scooby snacks…..