Halo Outpost Discovery trekt door de VS als “fan experience”

Mocht je écht een ultieme Halo-liefhebber zijn, dan dien je deze zomer even een retourtje naar de States te boeken. De zogenaamde Halo Outpost Discovery staat daar namelijk vijf uiteenlopende locaties aan te doen, om een ultieme “fan experience” aan te bieden.

Het initiatief voor Halo’s eigen evenemententour werd onthuld op de Inside Xbox-uitzending van gisteravond. Middels een hippe aankondigingsvideo kregen Xbox-liefhebbers alvast een eerste indruk van hoe deze vijf evenementen zoal over zouden moeten komen:

De Halo Outpost Discovery belooft daarbij méér dan een fan meet-up te zijn. De evenementen zijn afgeladen met unieke merchandise én tal van gamified ervaringen. Denk daarbij aan schietoefeningen met iconische Halo-wapens of een volledige, competitieve VR-ervaring.

Over de verschijning van de aanstaande Halo-game, Halo Infinite, wordt nergens gesproken in de promotie van Outpost Discovery.

Tussen 5 juli en 1 september trekt de Halo-ervaring door de Verenigde Staten om vijf locaties aan te doen. Elk van de conventiecentra kan daarbij rekenen op drie volledige beursdagen aan pure Halo-fanatisme. De ticketverkoop is voor alle locaties inmiddels aan aangetreden, via de officiële website. Tickets bedragen, afhankelijk van locatie en dag, circa 55 dollar per dag.

Halo kent in diens thuisland overduidelijk meer faam en spelersbasis, waarmee de lancering van de Outpost Discovery qua locatie gegrond voelt. De vraag voor Europa blijft echter of wij ook ooit een dergelijk evenement zullen zien, maar daarover houdt het Halo-merk tot dusver de lippen nog stijf.

Zou jij een dergelijke fan-evenement rondom Halo zien zitten? Wie weet kunnen we ons eigen Spartan, Peter, deze zomer bereid vinden om de sfeer even overzees te gaan proeven…

  1.   
    DB Ries's avatar

    Dat is wel heel gaaf.