Gamersnet Gear: MSI GE63 Raider RGB

Tijdens onze roadtrip naar Zweden voor het enige echte DreamHack Winter 2018 werden Peter en Tom bijgestaan door een wel erg fijn werkpaard: de MSI GE63 Raider RGB 8RE. Dat beviel ze goed, en zodoende ging de high-end laptop iets langer mee op de redactie.

Nu, een flinke poos later en veel potjes Overwatch en PlayerUnknown’s Battlegrounds rijker, staan we klaar met een uitgebreide review van de laptop. Hoe lekker (be)werkt en speelt dit RGB-beest? Onze Peter en Tom bespreken het in een nieuwe Gamersnet Gear…

Let op: Dezelfde reeks MSI-laptops zijn laatst ook verrijkt met GeForce RTX-videokaarten, waaronder ook nieuwe versies van precies deze form factor.

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  mooi weer een GNGear. 😀

  Mooi laptoppie. Al moet ik zeggen dat ik nog altijd enorm te spreken ben van mijn lenovo legion Y720

  Zo’n fijn ding. dolby atmoss 😀 wat erg mooi klinkt ook met de standaard JBL speakers 😀
  en ik kan zeggen dat service van lenovo ook dikke prima is. Doen niet moeilijk en denken goed met je mee. lukt het niet zonder gez**k een nieuwe krijgen.

  als hij jaartje of 3 a 4.,5 mee gaat ben ik enorm tevreden. tegen die tijd kijken we wel wat we dan gaan nemen.

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @CHILLOZZ: Man, hate to burst your bubble, maar de Dolby Atmos-functie op laptopspeakers vind ik dan weer nauwelijks te vergelijken met het “echte werk”.

  Als je dat surround-achtige geluid wil, kun je beter even een standaard (stereo) headset erin prikken. Heel apart hoe dat werkt, maar een simpel koptelefoontje doet het zo veel beter dan twee laptopspeakers. Zelfs dan werkt het dus ook alleen maar met Dolby Atmos-content.

  Heb zelf enorm genoten van een paar games en series in Atmos (eerste seizoen The Punisher was een aanrader), maar tegenwoordig staat het vaker uit dan aan. Te weinig dedicated content, te veel gedoe om het ook werkende te krijgen met bijvoorbeeld Discord en andere VoIP.

 3.   
  CHILLOZZ's avatar

  @Tom Kauwenberg:
  Dat doe ik ook..
  ik doelde meer erop dat de standaard JBL speakers al goed zijn.
  Maar voor de ultieme ervaring van atmoss is een headset/koptelefoon het beste. Plus dan moet je nog wel iets hebben wat ook atmoss ondersteund
  Ik zelf heb op laptop ALTIJD mijn hyper x cloud 2 headset ingeprikt.

  Al zou ik heeeeeel graag een draadloze willen. Maar ik kan niet echt iets vinden wat mij helemaal zint.

 4.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @CHILLOZZ: Oh ja, dat sowieso. Oprecht fijn om te zien dat steeds meer fabrikanten zich aansluiten bij derde partijen die meer ervaring hebben met geluidssystemen. HP heeft B&O, Lenovo gooit JBL, MSI zit altijd bij Dynaudio/Nahimic en Razer heeft nu THX nota bene opgekocht.

  Kunnen we eindelijk eens af van die flutspeakertjes die jarenlang ingebakken zaten.

 5.   
  CHILLOZZ's avatar

  @Tom Kauwenberg:
  dat klopt
  Al denk ik ook wel dat het merendeel met name laptop gebruikers toch wel oortjes/headset inprikken…

  Wat voor scholieren ofzo ook enorm relaxt kan zijn als je dan ook nog active noice cancellation hebt [excuses voor de wellicht type fouten]

  Wat ik zelf bij de legion ook fijn vind is dat er schijnbaar een speciale chip in zit dat je xbox controllers zonder stick of kabel kunt gebruiken.

  En kwa extra dingen… nja voor mij totaal niet intressant maar wel leuk dat ze het hebben. is dat deze laptop ook NIET vr games WEL VR kan maken. Was bij release de enigste/eerste die dit ooit kon. Weet niet of andere partijen dit inmiddels ook hebben/kunnen. Hun hadden als voorbeeld DEUS EX…. een NIET VR wat dan wel als VR werkt. Dus ook zo met het kijken… Leuk maar ik heb en hoef geen VR.

  Ik vind het een beetje een gimmic Ik zie wel veel meer potentie in A.R. Maar laat ze daar maar mooi aan werken en spelen. Het zal steeds beter en beter worden.
  kennis van me heeft die PSVR op release gekocht… En als ik m nu vraag en hoe is VR. is t antwoord altijd: Ik speel er nooit mee… XD Nja dan heb je een duur ding in de hoek liggen te verstoffen. En ben ook wel benieuwd of die PSVR dalijk ook op PS5 zal gaan werken. Als ze dan weer met wat anders komen is dat voor de gene die het hebben wel aardig belabbert