Ontwikkeling van Ooblets lijkt vaart te krijgen

Waren we nog relatief sceptisch over de releaseperiode in onze hands-off Ooblets preview, lijkt indie-ontwikkelaar Perplamps nu weer vertrouwen te kunnen oogsten onder gamers die vooruitkijken naar het schattige spelletje. In nieuwe Ooblets devlog geeft het kleine ontwikkelteam een aardig transparant kijkje op de gang van zaken, en die lijkt gestaag te gaan.

De eerste early game testsessies van het spel zitten er inmiddels op, waardoor het onafhankelijke tweetal programmeurs een veel beter zicht krijgt op wát Ooblets nog nodig heeft. Rebecca en Ben vonden ruim 400 issues om te fiksen, waarvan er klaarblijkelijk al 247 afgewerkt zijn.

Daarnaast worden met dit devlog ook meer features beloofd. Onder meer een upgrade-bare gieter (hallo, Viva Piñata) vergrote draagcapaciteit en meer inzage op het “sterker” maken van je eigen ooblets en hun danspassen zijn bij deze onthuld en in the works.

Wegens het niet halen van hun eerdere 2018-releaseschema, houdt Perplamps de lippen voorlopig stijf over een precieze verschijning van Ooblets. Het tweetal hoopt echter daar echter wel meer over te vertellen, zodra de game vaker door de testfases is gerold.

Benieuwd geworden naar het ultiem koddige Ooblets? Lees in de afwezigheid van een release-belofte vooral ook onze volledige Ooblets preview voor meer informatie rondom de veelbelovende indie-titel.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren