Gaat Titanfall gratis battle royale middels Apex Legends?

Titanfall 2 gaat al een ruime twee jaar mee en de stroom nieuwe content is al een tijdje opgedroogd. Het wordt dan ook tijd voor iets nieuws in de franchise en het zou zomaar kunnen dat we dat al zeer snel te zien gaan krijgen: het internet zoemt van de geruchten dat Respawn komende maandag al Apex Legends gaat aankondigen én uitbrengen.

Volgens Rod Breslau zijn verschillende mensen, waaronder streamers en professionele esports-spelers, afgelopen vrijdag in Los Angeles uitgenodigd om de nieuwe game van Respawn uit te proberen. Vervolgens speelden die gasten informatie door aan Breslau.

Apex Legends zou, ondanks het gebrek aan Titanfall in de titel, een free-to-play-game worden die zich in het Titanfall-universum zou afspelen. Wat de gameplay betreft zou het gaan om, jawel: een Battle Royale-spel.

Daarbij worden volgens Breslau de Titans uit de game gehaald, wat wellicht verklaart waarom Titanfall geen deel uitmaakt van de titel. Apex Legends zou maximaal zestig spelers tegen elkaar laten strijden in teams van maximaal drie Heroes. Die hebben allemaal hun eigen krachten en vermogens, dus is het zaak om je team op elkaar af te stemmen.

Wat het verdienmodel betreft, zou Apex Legends sterk lijken op Overwatch: er zouden cosmetische items en content te verkrijgen zijn middels lootboxes. Verder zeggen verschillende bronnen tegen Breslau dat de game lekker zou spelen.

Apex Legends zou op 4 februari verschijnen voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

 1.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Niet alleen vertrouw ik Breslau’s kreten over het algemeen, maar dit klinkt toch ook als een perfecte zet voor Respawn en Electronic Arts.

  Battlefield 5 heeft zijn momentum misschien ietwat verloren rondom de battle royale-aankondiging, terwijl Titanfall ons hier écht plots kan verrassen met iets nieuws. Laat maar komen.

 2.   
  Sander Klijn's avatar

  @Tom Kauwenberg: Ik denk dat dit juist géén goede zet is van Electronic Arts. Een game aankondigen en hoogstwaarschijnlijk ook nog eens uitbrengen, vlak voor de release van Anthem. Dat allemaal terwijl Anthem in eerste instantie was uitgesteld omdat de releases van Anthem en Battlefield 5 te dicht op elkaar zaten. Ik vind het maar een vreemd verhaal.

 3.   
  Mattiees's avatar

  en als ik mij niet vergis komt deze of volgende maand de Battle royale van BF 5 uit, die je toch tenminste een kans moet geven voordat je een volgend project gaat uitproberen als EA zijnde lijkt me zo.

  Ik denk wel dat de gameplay van titanfall zich goed kan lenen voor een Battle royale, maar als ze slim zijn wachten ze een paar maandjes. Zeker ook door wat Sander al aanhaalt in zage Anthem, maak je er waarschijnlijk meer mee stuk dan je lief is.

 4.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Haha, ik gun Respawn wel een schot op dat soort destructie. Het was immers EA’s eigen toedoen die Titanfall 2 zelfstandig de nek omdraaide. Die zat slechts een paar dagen van de Battlefield én de Call of Duty van dat jaar af. Bizar.

  Nee, voor je eigen IP’s is dat absoluut niet slim. Maar laat het nu net EA en Respawn zijn die al eens eerder dit soort bizarre release-schema’s op de proppen hebben gebracht.

  Sowieso denk ik trouwens niet dat het publiek van een Anthem en dat van een nieuw battle royale-project elkaar te hard treffen. Minder dan Titanfall 2 dat destijds deed met diens directe concurrentie, in ieder geval.