Nintendo Switch ruim 32 miljoen keer verkocht

Dat de Nintendo Switch het goed doet, mag inmiddels geen geheim meer zijn. Nintendo maakt nu bekend hóé goed precies: op 31 december 2018 was het apparaat 32,27 miljoen keer verkocht. Ook was het de lucratiefste console van het afgelopen jaar, zowel in aantallen als in geldopbrengst.

Met deze cijfers heeft Nintendo het succes van de Wii U met gemak geëvenaard: die ging in zijn totaliteit ‘slechts’ 13,56 miljoen keer over de toonbank. De 101,63 miljoen van de oorspronkelijke Wii zijn overigens nog een stukje verder weg.

Ook concurrent Sony loopt nog een stukje voor op Nintendo’s hybrideconsole: de PlayStation 4 is 86,1 miljoen keer verscheept. Let wel: dat is niet gelijk aan het aantal verkochte exemplaren. De cijfers die Sony en Nintendo hebben gepubliceerd, zijn dan ook niet direct te vergelijken.

 1.   
  mmx's avatar

  Mooie score voor nintendo,mag best een keer.

 2.   
  Beatzzz's avatar

  Dat zijn mooie cijfers! Ik heb mij vorige week ook zelf een Switch gekocht. Totaal geen spijt van. Ik had mij er al direct Pokémon Let’s Go Eevee, Mario Odyssey en Zelda BOTW bij gekocht. Ik vind het alle 3 fantastische games. Mijn Playstation 4 zal nog wel mijn meest gespeelde console blijven, maar ik ben toch blij dat ik nu ook een Switch heb.

  En die cijfers van de verkochte aantallen van de Playstation 4 kloppen trouwens niet (tenzij er fake news op deze site staat natuurlijk :p ). Er zijn namelijk geen 86,1 miljoen verkochte aantallen maar 91,6.
  (Zeer betrouwbare ) BRON: https://gamersnet.nl/512901/playstation-4-92-miljoen-keer-verkocht/

 3.   
  Dedsec's avatar

  Ja ik ook met New super mario bross en Zelda heb ik gratis gekregen, omdat er allemaal jongeren in de Mediamarkt werken, en een meisje heel druk met haar nagels bezig was, maar lang verhaal dus.

  Ik heb er gister nog even een glasplaat op laten zetten, en er een mooi doorzichtig hoesje omheen gedaan, want dat is wel zoo slim om even te doen.

 4.   
  SaiyanMaster's avatar

  Wat een prestatie. En terrecht! Hoop stiekem ook dat ze met een enhanced versie op de markt komen in de toekomst. Denk als ps5 en nieuwe xbox releasen over 1.5/2jaar +- dat Nintendo toch moet ingrijpen met hun strategie