Hitman 2 verwijdert antikraaksoftware Denuvo van Steam-versie

Goed nieuws voor de pc-gamers met een hekel aan omstreden antikraaksoftware: Hitman 2 kent sinds gisteravond geen Denuvo-beveiliging meer. De zogenaamde third-party DRM werd middels een ongenoemde update verwijderd uit de Steam-versie van het sluipspel.

De verandering is door ontwikkelstudio IO Interactive (nog) niet officieel aangehaald, maar werd met de middelen van statistiekenwebsite SteamDB alsnog geregistreerd.

Het “waarom” achter de verwijdering van Denuvo is dan ook niet aangehaald, al lijkt de reden enigszins voor de hand te liggen. Steam-gebruikers wisten de softwarebeveiliging van Denuvo niet zo maar te omzeilen — het gebeurde ook nog eens drie volle dagen voordat de game überhaupt uit zou komen. Middels publieke berichten op Steam vroegen sommige spelers uitgever Warner Bros. vervolgens de DRM te verwijderen, gezien deze doorgaans meer slechts dan goeds doet voor de prestaties van een game.

Of de exodus van Denuvo nog wezenlijke gevolgen heeft op hoe Hitman 2’s Steam-versie precies loopt, dat moet nog maar blijken.

  1.   
    the ultimate gamer boss's avatar

    goed nieuws voor die gene
    zelf omzeil ik geen denuvo
    maar ik en meerdere hier weten maar al te goed dat denuvo bad nieuws is voor je prestaties ja niet in bed natuurlijk maar voor de desbetreffende game