Cross-play in Sea of Thieves is binnenkort ook uit te schakelen

Met de toenemende populariteit van Sea of Thieves lijkt het volk in de game zich te verdelen. Niet zo zeer in goed of slecht, maar meer een opsplitsing in de ooit verenigde kampen van Xbox One en Windows 10. Als een ware “Play Anywhere”-titel poogde Sea of Thieves spelers van beide platformen bijeen te brengen, maar meer en meer spelers lijken daar afstand van te willen doen.

De kwestie speelt al langer, maar in zijn wekelijkse Developer Update laat Joe Neate, Executive Producer van Sea of Thieves, weten dat een oplossing onderweg is. Xbox-spelers die zich benadeeld voelen met hun controller tegenover de combinatie van muis en toetsenbord, krijgen weldra een mogelijkheid de cross-play schakel om te slaan.

In het specifiek gaat het hier alleen om de Xbox One-gamers die zich ook daadwerkelijk aan de input van een controller houden. Gezien ook Sea of Thieves binnenkort ondersteuning voor muis en toetsenbord op Xbox One zal bieden, worden spelers die dáár straks gebruik van maken, automatisch in de cross-play poule geplaatst.

Ook pc-gamers krijgen (enigszins vanzelfsprekend) geen keuze in de kwestie. Als het kamp met klaarblijkelijk de meest competitieve besturing, wagen zich zij altijd aan kompanen en vijanden van beide platformen op de Sea of Thieves.

Wanneer de functionaliteit naar Sea of Thieves komt varen, is nog enigszins onzeker. De aanvoerende “Papa Joe” verzekert echter wel dat deze (alsmede de aanstormende combat tweaks) nog vóór de verschijning van de competitieve Arena-modus uitgerold moet worden.

Naast de komst van de platformschakel verwijst Neate voor een zoveelste keer ook naar de toenemende toxicity in Rare’s piratenwereld. Eerder tweette de ontwikkelstudio al over hun zero-tolerance beleid rondom pesterijen, hackers en malafide speelstijlen; iets wat klaarblijkelijk in opkomst is sinds Sea of Thieves een flinke influx aan nieuwe spelers heeft gekregen.

Voor de nabije toekomst staat allereerst een globale herinstallatie van Sea of Thieves op 6 februari voor de boeg. Nog net daarvoor, op 5 februari aanstaande, is Neate aanwezig bij Inside Xbox om meer uit de doeken te doen over de verdere toekomst van Sea of Thieves

  1.   
    Tom Kauwenberg's avatar

    Sta er oprecht van te kijken hoeveel mensen op YouTube en de subreddit (negatief) wild gaan hierover. Voorheen waren Xbox-gamers vooral aan het miepen over oneerlijk gedrag van het pc-kamp, nu is dit ook weer niet goed, blijkbaar.

    In mijn ogen geeft Rare enkel meer van de gevraagde features en keuzemogelijkheden. Daar is op zichzelf helemaal niets mis mee. De servers zullen er in ieder geval niet onder lijden; ook met die optionele opsplitsing krijgen ze heus nog wel 24 man bij elkaar voor een sessie…