PUBG Report laat zien of je een streamer gedood hebt

In PlayerUnknown’s Battlegrounds – en de meeste multiplayer games – is niets vervelender dan gedood worden door een streamer. Misschien heb je diegene zojuist aan een vijfde abonnee geholpen, of jouw beschamende dood is net met duizenden andere spelers gedeeld, waardoor die allemaal denken dat je de meest beroerde speler bent.

Gelukkig kan het ook omgekeerd en kun je hetzelfde bereiken ten aanzien van een enorm publiek. Maar tenzij de gebruikersnaam van de streamer redelijk overduidelijk is, is het moeilijk om precies te zien wie er nou een streamer is. Gelukkig biedt PUBG Report daarin een uitkomst.

PUBG Report gebruikt de API van de game om statistieken binnen te harken van spelers die de laatste veertien dagen online waren. Zodra je de naam hebt ingevoerd van degene die je wilt traceren, kom je terecht op de pagina met matches van de betreffende speler.

Door op de – voor jou relevante – match te klikken, kom je meteen in het specifieke gedeelte terecht waarin jij hem of haar hebt gedood, of het gedeelte waarin jij gedood bent natuurlijk. Vervolgens zie je meteen de reacties in de bijbehorende Twitch-stream en de reactie van de streamer zelf.

Voorlopig werkt dit systeem alleen nog voor de pc-versie van PUBG. Ondersteuning voor de consoles volgt spoedig, aldus de community manager. Hebben jullie al een beroemde streamer gedood, of ben je wellicht zelf het slachtoffer geworden? Laat het ons weten in de reacties!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren