Assassin’s Creed Odyssey past DLC aan na kritiek

Ubisoft verrijkte onlangs Assassin’s Creed Odyssey met nieuwe downloadable content (DLC) voor de Season Pass-houders. In Shadow Heritage, de tweede aflevering van Legacy of the First Blade kom je oog in oog te staan met de eerste gebruiker van de fameuze Hidden Blade. Toch waren velen ontevreden met dit deel.

Assassin’s Creed Odyssey staat namelijk bekend als het deel waar jij compleet je eigen verhaal mag maken. Zodoende dat je van veelal lastige kwesties voortdurend zelf de uitkomst beslist; jij bepaald wat er gaat gebeuren.

De keuzes komen echt in allerlei verschillende vormen voor in de game: Speel je met Alexios of Kassandra? Met welke personage ga je een relatie aan? Of moord je een heel gezin uit die mogelijk besmet zijn met de pest om wellicht een epidemie te voorkomen?

Aan het einde van het tweede deel van Legacy of the First Blade mag je echter niet zelf bepalen met welk karakter je een relatie aangaat. Afhankelijk van het feit of je Alexios of Kassandra hebt gekozen, krijg je de dochter of zoon van Darius automatisch toegewezen.

Dit allemaal heeft volgens Ubisoft te maken met het derde deel, dat onder de naam Bloodline gaat. Hierin zou het kind dat uit de relatie komt de hoofdrol moeten vertolken. Mensen werden echter woedend om deze beslissing en al snel volgde vele kritieken richting Ubisoft.

Om alles nu eens en voor altijd recht te trekken zal in een aankomende update deze kwestie worden aangepakt. Hierdoor zal een volledige cutscene worden aangepast, eveneens als de bijbehorende dialoog. Ook worden er aanpassingen verricht aan de trofeeën of achievements, afhankelijk van de plek waar je Assassin’s Creed Odyssey op speelt.

Overigens worden niet alleen in Shadow Heritage aanpassingen verricht. Bloodline, het derde deel van Legacy of the First Blade, zal ook te maken krijgen met enkele aanpassingen. Deze derde aflevering zou ergens in de maand maart verschijnen voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

 1.   
  Dedsec's avatar

  Hoevvel afleveringen hebben die 2 DLC eigenlijk ??

  Ik zit nu al op level 65 ofzo, maar ik heb er niks aan, want die anderen gaan dan ook weer een level omhoog, dus doe daar dan ook wat aan, want soms ben je zoo dood, en vergeet de mini map niet want daar word ik echt gek van.

 2.   
  Sander Klijn's avatar

  @Dedsec: Legacy of the First Blade zou naar mijn weten drie verschillende afleveringen hebben, waarvan er nu dus twee zijn verschenen. Bloodline (de derde aflevering) komt ergens in maart uit.

  De andere DLC zou moeten gaan over het lot van Atlantis, hier zijn ook drie afleveringen mee gemoeid. De eerste aflevering staat gepland voor een release ergens in de lente van dit jaar.

 3.   
  Martien's avatar

  Why?? Vond het prima zo

 4.   
  Rolf31's avatar

  Wat een… (gecensureerd)

  Diep en diep triest dit. Zelfs de gamewereld is niet meer veilig voor deze razzia van politieke correctheid.

 5.   
  Sander Klijn's avatar

  @Rolf31: Ik vind niet dat dit zozeer te maken heeft met politieke correctheid. Wanneer Ubisoft van daken schreeuwt dat jij alles in deze game mag bepalen, door middel van keuzes te maken, en vervolgens jou gemaakte keuzes niet meer honoreert in Shadow Heritage.

  Dan kan ik me er zeker in vinden dat er mensen zijn ietwat teleurgesteld zijn op Ubisoft, helemaal gezien ze misschien wel enorm veel tijd in hebben gestoken om de (in hun optiek) perfecte uitkomst te krijgen.

 6.   
  Rolf31's avatar

  @Sander Klijn:
  Euh, Legacy, Bloodline… Baby? Natuurlijke voortplanting? Ik vind dat iedereen zijn keuzes moet kunnen maken in het echte of digitale leven (ongeacht ras, religie, geaardheid, kleur, politieke voorkeur, etc.) maar dit is toch echt voorbehouden aan een man en een vrouw. Daar kunnen we echt niks anders van maken. En IVF hadden ze in die tijd nog niet… 😉

  “An Ubisoft rep has also confirmed that while Shadow Heritage will not be receiving any kind of update to change the ending, the trophy received after having the baby will be renamed, after it garnered backlash from players who felt that the name – Growing Up – implied that not having a child or being gay made them less of an adult.”
  Hier is mijn grondslag voor mijn commentaar over politieke correctheid.
  Echter hebben we geen probleem om in de game mensen dood te maken die onze mening niet delen. Zelfs niet de eigen geliefden die we op doen ingame.

  Goed, dat was een stukje van mijn blik op de kwestie. Vrede op aarde en iedereen vind ik lief.

 7.   
  Dedsec's avatar

  @Rolf31: Nee want je moet met je tijd mee gaan, en daar kan toch geen discussie over zijn ?

 8.   
  Rolf31's avatar

  @Dedsec:
  1. Ik moet niks.
  2. Ik stel het ter discussie in mijn vorige post, dus ja er kan zeker wel discussie over zijn.

 9.   
  Dedsec's avatar

  @Rolf31: Dan kun je ver zoeken, want zowel de politiek als de media hoeft daar niks van te weten.

  Stem anders CDA die weten vaak nog wel wanneer ze links of rechts moeten zijn.

 10.   
  Rolf31's avatar

  @Dedsec:
  En zoals wel vaker met jouw reacties, zijn ze totaal niet gerelateerd aan het bericht waar je op reageert.
  Het gaat niet over stemwijzer of politieke voorkeuren. Maar mijn ervaring met iets aan jou uitleggen heeft mij geleerd dat dat geen zin heeft. Bye bye Dedsec. #ban #fail

 11.   
  Dedsec's avatar

  @Rolf31:

  Haha tuurlijk reageer maar weer uit emoties, en beging maar weer over mij, want iemand belachelijk maken is nooit zo moeilijk he ?

 12.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Dedsec: Dat heb je inderdaad wel dubbel en dwars bewezen, ja.

 13.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Maar zijn we het er wel over eens dat Ezio waarschijnlijk een VVD’er was geweest?

 14.   
  Rolf31's avatar

  @Ik kom Harambe wreken:
  Hahahaha in iedere geval geen Partij voor de Dieren…

 15.   
  Dedsec's avatar

  @Ik kom Harambe wreken: Moet je GTA Online doen, daar rijden alleen nog maar van die rijke vvd’ers rond.