Complete Brothers in Arms-franchise nu voor een prikkie op GOG.com

Dat vervolgdeel Furious 4 nooit het daglicht zal zien, dat zal wel of geen gemis wezen voor Brothers in Arms-puristen. Mocht je met warme nostalgie terugdenken aan die complete trilogie aan tactische WO2-actie, dan stelt GOG.com zich wederom op om je op je wenken te bedienen…

Sinds kort zijn Ubisofts squad-gebaseerde schietspellen ook op dat digitale pc-platform te vinden, en dat wordt uiteraard gevierd met een zogenaamde “Launch Promo”: tijdelijk is de gehele trilogie te verkrijgen tegen zeker 75 procent korting.

Dat wil zeggen dat je voor iets meer dan vijf euro álle hoogtepunten van de Brothers in Arms-serie meepakt. Van het oorspronkelijke Road to Hill 30 tot en met het in Nederland gebaseerde Hell’s Highway.

Over nog geen twee dagen sluit de tijdelijke actie; vanaf dan kost de complete trilogie op pc weer “gewoon” twee tientjes.

De digitale distributie van (nieuwe) Ubisoft-games op pc kwam recentelijk nog groots in het nieuws. Zo zal The Division 2 niet op Steam te verkrijgen zijn, maar op de Epic Games Store. Die visie zou binnenkort voor meer nieuwe titels moeten gaan gelden, maar voor “klassieke” pc-games houdt Ubisoft klaarblijkelijk nog vast aan onder meer GOG.com.

  1.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Blijft zonde hoe ze deze franchise dood hebben laten gaan. Een nieuw deel in de Ardennen, waar naar gehint werd had zo vet kunnen zijn

  2.   
    Tom Kauwenberg's avatar

    @Ik kom Harambe wreken: De laatste beetjes hints/geruchten die rondzwierven zijn ook al weer flink verstoft. Blijft jammer inderdaad, maar ik zie Gearbox (juist in deze moeilijke tijden) niet snel weer uitspraken doen over BiA.

    Volgende keer zouden ze Nederlanders wel in moeten laten spreken door Nederlanders, in plaats van Amerikanen widh zhe Gherman akzent.

  3.   
    BozeBever's avatar

    @Tom Kauwenberg: De laatste keer dat BiA in het nieuws was met furious four toch? Foeilelijk en volledig terecht dat ze dat project naar de eeuwige jachtvelden hebben gestuurd.

    Brother in Arms was als serie wel prima, maar heeft de tand des tijds in mijn ogen niet goed doorstaan. Hells Highway is op dit moment enkel leuk omdat het zich afspeelt in Nederland, maar dat is het ook wel.

  4.   
    Tom Kauwenberg's avatar

    @BozeBever: Zelfs daarna heeft Gearbox nog wel eens (in interviews e.d.) aangehaald dat ze een nieuwe BiA wel zouden zien zitten. Vaak was dat weinig concreet, maar voor sommigen is het genoeg om die droom in leven te houden.

    En ja, je hebt ook helemaal gelijk. Ik heb Hell’s Highway jaren na dato nog eens tweedehands opgepakt en opgestart, maar dat was niet echt enorm fraai. Het feit dat ik sommige Brabantse plekken herkende, was een grotere drijfveer om door te spelen dan de Gears-esque gameplay waar de serie naartoe bewoog.