Protagonist Sekiro: Shadows Die Twice krijgt voice-over en dat is best bijzonder

Als je even nadenkt over games uit de hand van ontwikkelaar From Software, zal het opvallen dat de protagonist nooit een woord spreekt. In hun nieuwe game, Sekiro: Shadows Die Twice, wordt hier verandering in gebracht. Het is de eerste moderne game van From Software waarin een protagonist een voice-over krijgt, dus dat is best bijzonder te noemen.

Het bedrijf geeft als reden dat Sekiro een intiemer verhaal vertelt met een aardige cast aan characters. Voorheen hingen de games vast aan stevige lore en world-based storytelling, met Sekiro: Shadows Die Twice wordt er meer persoonlijke aandacht besteed aan de personages en hun relaties.

In een interview met Game Informer meldt From Software ook dat ze een game wilden ontwerpen die meer drama bevat en om de personages draait, zeker met betrekking tot de protagonist, in dit geval The Wolf.

We’re trying to tell more of a drama, if you will, of these characters.

In Sekiro zal daarom ook The Young Lord een grote rol spelen en een bepaalde relatie hebben met de protagonist. Doordat het beschermen van hem faalde, zal hier een focuspunt op liggen. The Young Lord zal bijvoorbeeld ook meegaan in een missie, zonder dat het een ‘escortmissie’ wordt.

Dit alles zorgt ervoor dat een voice-over voor The Wolf passend is, en uniek voor de games van de ontwikkelaar. Anderzijds zal de protagonist jou als speler niet constant vervelen met eindeloze monologen, als we From Software mogen geloven.

He’ll say a few things here and there, but yeah, he won’t bore you to tears with constant monologues.

Sekiro valt volgens het bedrijf onder fragmented storytelling, waarmee wordt bedoeld dat het ook genoeg ruimte overlaat voor de speler om het verhaal zelf te ontdekken, zoals in Dark Souls of Bloodborne. Zo zul je items kunnen vinden die stukjes lore vertellen, alsook door het ontdekken van de wereld.

Sekiro: Shadows Die Twice verschijnt op 22 maart voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren