Spelers moeten in februari Sea of Thieves opnieuw downloaden

Patches zijn tegenwoordig meer regel dan uitzondering en ze worden steeds groter; dat je een game als Sea of Thieves zelfs helemaal opnieuw moet downloaden is vrij nieuw. Ontwikkelaar Rare laat namelijk weten dat er door een verandering in de bestandsstructuur niets anders op zit dan de game opnieuw te downloaden.

De developer werkt aan een nieuwe update en executive producer Joe Neate onthult dat deze de totale bestandsgrootte ook juist omlaag brengt, wat dan weer positief kan zijn voor spelers met een kleine of volle harde schijf.

Zet 6 februari in je agenda, want dan verschijnt de update en zul je Sea of Thieves weer moeten downloaden. Echter, het spel wordt op ieder platform een stuk kleiner. Volgende maand hoef je nog maar 10GB ruimte over te houden op je Xbox One, in plaats van 35GB, de Xbox One X-versie gaat terug van 47GB naar 25GB en spelers met de pc-versie houden straks nog maar 27GB over, tegenover de huidige 47GB. Wel wordt aangegeven dat toekomstige patches en nieuwe content iets groter zullen zijn.

Bekijk hieronder ook de developer update om de veranderingen te zien.

 1.   
  Dedsec's avatar

  Oo daarom zat er dus maar 1 TB bij.

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Goede zaak dit. Opnieuw installeren is misschien minder fraai, maar als we vanaf daar met flink veel kleinere batches aan data door kunnen, lijkt me dat heerlijk.

  Ook heel erg benieuwd of er met die patch meteen weer meer hints naar komende updates uitgerold worden. Sowieso zou The Arena voor velen al een gamechanger kunnen zijn, maar de mysterieuze huisdieren misschien nog wel meer.

 3.   
  Puddingboom's avatar

  Als dat die grote klompen met data dan kleiner worden is dit alleen maar een vooruitgang. Tevens kondigen ze het tijdig aan, prima lijkt me zo.

 4.   
  Heccer's avatar

  Ja goeie zaak heb geen X maar vind het ook lef tonen.
  En dat ze er echt alles aan doen om het cijfer te krijgen dat Tom ze had gegeven;)

 5.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Heccer: Hé, ik sta nog altijd voor de volle honderd procent achter dat punt. Toen al, maar nu (met vier gratis uitbreidingen en top-notch communicatie) des te meer.

  Sea of Thieves zal vast niet voor iedereen zijn, maar het is een regelrechte parel als je ervoor uit het juiste scheepshout gesneden bent.

 6.   
  Heccer's avatar

  @Tom Kauwenberg:
  Dat snap ik Tom maar als we dan games gaan be cijferen om wat het kan worden. Want anthem kan dan ook zeer goed worden als ze elke keer een goeie Dlc doen( voorbeeld) maar ik snapte toen de tijd heel goed waar jij op doelde Tom. Het enige is dan we laten het dan stiekem ook toe om zo goed te keuren dat ze geen volwaardige games afleveren want het kan beter worden.

 7.   
  mattioza's avatar

  Zeker goed dat de bestandsgrootte naar beneden gaat, wel jammer dat het niet vanaf release kon en je de game nu 2 keer moet downloaden. De helft zo groot is toch een enorm pak, zat toch behoorlijk wat verbetering in. Zou leuk zijn mochten grote ontwikkelaars hier meer rekening mee houden, straks hangt er aan onze nieuwe generatie console een harde schijf van 10TB om al die grote games van 50-100GB te stapelen.

 8.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Heccer: Dit heb ik destijds ook aangehaald in de podcast; de manier waarop reviews uit moeten rollen en hoe ze relevantie behouden, is aan het (of gaat binnenkort) gewoon enorm op de schop.

  Tegenwoordig spelen we alsmaar meer games die nooit helemaal “af” zijn, zo voelt het. Alles kan vrij fluïde nog veranderen en steeds meer spellen kiezen voor een “as a service”-aanpak. Dat maakt het dat je bijna nooit voor de volle honderd procent een punt of eindoordeel op een spel kan plakken.

  Vrij hyperbolisch gezegd nu, maar ook zonder het hele “as a service” verhaal sta ik achter mijn uitspraken over Sea of Thieves. Dat was mijn punt aanvankelijk; ook zonder de reeds uitgerolde content was ik gewoon een enorm fan van wat Sea of Thieves voor ervaringen kan bieden, vooral als je de juiste medespelers en mindset ervoor hebt liggen.

 9.   
  Heccer's avatar

  @Tom Kauwenberg:
  Ja dat had ik oom gehoord in de popcast Tom.
  En snap ook echt helemaal je punt. Het was ook meer grap de eerste comment en probeer je standpunt ook niet te ontwrichten. We zullen zien wat de toekomst brengt van voor je open reactie hier op.
  Groetjes Heccer

 10.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Heccer: Oh ja, die volg ik wel. Sorry als ik een beetje bot reageerde. Ik dacht dat er een soort van snerende waarheid in je opmerking verwerkt zou zitten, gezien sommige gasten hier zaken nog wel eens overdreven serieus nemen.

  Maar nee, het is ook niet alsof ik hier echt heel hard tegenin/op ga. Vind het gewoon erg interessant om te zien hoe men reageert op de veranderingen in de industrie, daarmee dus ook (indirect) onze reviewprocessen.

 11.   
  Heccer's avatar

  @Tom Kauwenberg:
  Nee Tom daar heb geen tijd voor want de waarheid licht altijd in het midden. En het gaat niet altijd om gelijk en waarheid maar de uitkomst.