Hitman-studio IO Interactive opent nieuw kantoor in Malmö

De Deense studio die het leven van duizenden gamers heeft mogen verrijken met de complete Hitman-franchise, IO Interactive, is toe aan een uitbreiding. Na zeker twintig jaar exclusief vanuit Copenhagen gewerkt te hebben, lieten de ontwikkelaars vandaag weten een tweede kantoor te openen in Malmö, Zweden.

Opvallend nieuws, vooral wanneer je bedenkt dat IO Interactive en hun Hitman-successen kortgeleden nog verstoten werd door uitgeverij Square Enix. Om na maanden onzekerheid (voor zowel de studio als de franchise) uiteindelijk toch opgepakt te worden door Warner Bros. Met wederom kritisch succes, schijnbaar dermate veel dat een uitbreiding op zijn plek was.

Malmö wordt door IO Interactive zelf “het epicentrum van het Scandinavische spelontwerp” gezien, vandaar dat de opening van een tweede locatie daar aanvoelde als een inkoppertje.

Waar het nieuwgeboren IOI Malmö zich mee bezig zal houden, daarover lijkt IO Interactive vrij rechttoe-rechtaan; een verdere uitbreiding van het Hitman-universum.

Of het gaat om uitbreidingen op nu nog recente Hitman 2 of juist compleet andere delen in de geliefde franchise, daar laat het zojuist rondgestuurde persbericht niet veel meer over los. Het statement van IO Interactive’s eigen CEO, Hakan Abrak, is daarover net zo concreet als het nietszeggend is:

“Furthermore, this will expand our muscles for creating brand-new and exciting endeavours, new universes, new franchises. In other words, IOI Malmö and Copenhagen are one family.”

Aldus Abrak. IOI Malmö en IOI Copenhagen moeten klaarblijkelijk gaan fungeren als “een familie”, maar tegelijkertijd laat Abrak de mogelijkheid op “nieuwe universums en franchises” vallen.

Schijnbaar is het kantoorpand gelegen in het bruisende centrum van de Zweedse stad, en zou het al volledig operationeel moeten zijn. Wél zoekt IOI Malmö nog naar (internationaal) talent in development, dus mocht je daarin denken te slagen in Zweedse sferen, dan is IO Interactive’s vacaturepagina de plek om je aan te melden voor een functie bij de gloednieuwe studio.

  1.   
    BozeBever's avatar

    Wel interessant. Volgens mij vielen de verkoopcijfers van Hitman2 een beetje tegen (is nu ook alweer flink met kortingen op te pakken, dat is geen goede voorbode). Dat ze dan toch een studio openen buiten hun thuisland Denemarken is dan ook opmerkelijk.
    Of er is een nieuwe leenheer gevonden die wel wat ziet in een andere IP dan Hitman. of dit is een vrije uitnodiging naar die andere grote studio (en uitgever) die ook in Malmo zit (Ubisoft Massive).