Forza Horizon 4 haalt dansjes Carlton en Floss uit de game

De afgelopen tijd is het wat rumoerig onder de in-game danspasjes. Zo hebben vele bedenkers of diens voogden van enkele populaire dansjes zoals de Orange Shirt Kid, Backpack Kid en Carlton acteur Alfonso Ribeiro, Epic Games en diens populaire game Fortnite aangeklaagd.

De aanklagers vinden het over het algemeen onterecht dat zij niet een deel van de inkomsten uit de verkoop van deze danspassen ontvangen. Al ligt de specifieke reden bij iedere aanklager weer net even wat anders.

Uit voorzorg om niet aangeklaagd te worden, of een rechterlijk verzoek om uiteindelijk ook te moeten betalen voor deze dansjes te voorkomen, heeft Playground Games eieren voor zijn geld gekozen. Je kan vanaf nu niet meer swingen met de Carlton of de Floss in Forza Horizon 4.

Deze dansen waren namelijk in eerste instantie te verkrijgen door middel van het draaien aan de (Super) Wheelspin, een soort lootbox-systeem waarmee je enkele beloningen als danspasjes, kledingstukken maar ook peperdure auto’s kan krijgen.

Deze verandering komen met de Series 5 update van Forza Horizon 4 die ook ook auto’s van Mitsubishi laat terugkeren. Wat de update die vandaag verschenen is nog meer naar het vierde deel van Forza Horizon brengt, valt hier te lezen.

 1.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Beetje jammer, al is de keuze begrijpelijk. Je zou zeggen dat Playground Games minder risico loopt wegens hun grootte en niet-Amerikaanse thuisbasis, maar ze zijn lieversafe than sorry, blijkbaar.

  Ik ga de Carlton missen in die game; de Floss kan me gestolen worden.

 2.   
  tranceguy's avatar

  Wat een gezeik, ze hebben nergens recht op.

 3.   
  Sander Klijn's avatar

  @Tom Kauwenberg: Persoonlijk maakt het me sowieso een stuk minder uit, het hele customize gebeuren in Forza Horizon 4 vind ik maar helemaal niks.

  Toch vraag ik me af wat er nu gaat gebeuren met de andere in-game dansjes. Want deze twee danspasjes mogen dan wel zijn verwijderd, maar er zitten nog tal van andere danspasjes in de game. Denk aan Drake’s Hotline Bling of Best Mates van Marlon Webb.

 4.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  wat een bull stront