Populariteit Resident Evil 2 demo voorspelt veel goeds voor de remake

Als het aan de spelersaantallen van de “1-Shot Demo” ligt, gaat de remake van Resident Evil 2 een grandioze verschijning tegemoet. Volgens de cijfers van telwebsite GitHyp werd de proefversie in piekuren bijna drie keer zoveel gespeeld als de demo van Resident Evil 7, twee jaar terug.

Het recordaantal gelijktijdige spelers voor de proefversie van de remake topte af op 10.642, waar de “Beginning Hour”-demo van de vorige game “slechts” 3.885 spelers klokte. Het aantal van Resident Evil 2’s demo was daarmee goed voor ongeveer de helft aan spelers die tegelijkertijd de volledige versie van Resident Evil 7 oppakte.

Saillant detail: de demo van Resident Evil 2 is tot op zekere hoogte ook te “breken”. Middels een kleine omweg kan het tijdslimiet van de proefversie omzeild worden, waardoor gamers wat langer in de (nog altijd beperkte) speelruimte los kunnen gaan.

Al met al belooft dat dus veel goeds voor de uiteindelijke release van de remake, zo mogen we extrapoleren van de Steam-resultaten. De vraag lijkt hoger dan ooit, maar of het Capcoms recordverkopen van Monster Hunter World gaat verbreken, dat moet nog maar blijken.

Resident Evil 2 verschijnt 25 januari aanstaande op pc (Steam), PlayStation 4 en Xbox One. Meer weten over hoe de game de klassieker remastert? Lees dan vooral onze uitgebreide Resident Evil 2 hands-on preview.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren