Dit is waarom moeilijke games er nog altijd toe doen

Sinds de warm onthaalde komst van Dark Souls is het weer een hot topic binnen de game-industrie; daadwerkelijk moeilijke spellen. Hoewel het gevoel van winnen ons allen goed doet, is de daadwerkelijke tocht daarnaar voor velen een grotere factor van plezier. Komt dat puur door een nostalgisch gevoel bij de games van weleer of ligt de oorzaak elders?

Komische gamer annex YouTuber videogamedunkey heeft daar zijn eigen zegje over. Als liefhebber van sommige ontiegelijk lastige spellen creëerde hij een pakkende video-essay over de moeilijkheidsgraad van hedendaagse games.

Met deze korte opinievideo maakt “dunkey” duidelijk waarom hij denkt dat klassieke games om een hele andere reden moeilijk waren, terwijl hij onderbouwt waarom er nog altijd iets voor een zwaar spelletje gezegd kan worden. Mits het gegrond is, dat wel, en uiteraard met zijn gortdroge gevoel voor humor…

🍞 De Lunchtip is een (werk)dagelijkse rubriek waarin we interessante content rondom gaming delen. Van diepe documentaires tot gortdroge memes; je vind het doordeweeks in de middag op Gamersnet!

Heb je zelf een goede tip voor de lunchpauze? Geef het door via de Hub, Discord of Twitter en verrijk de middag van je medegamer!

 1.   
  Dedsec's avatar

  Nou ik moet op youtube zoeken hoe je in die nieuwe zelda dat stadje binnen komt waar alleen vrouwen in mogen, dus ook youtube hebben we er echt bij nodig.

 2.   
  Turk–Life's avatar

  Bij moeilijke game moet ik direct denken aan de oude prince of persia en supaplex haha 😀 man man man wat n games waren dat vroeger in mijn kindertijd. Ow en Golden Axe vond ik ook best lastig 😀

 3.   
  tranceguy's avatar

  Mpoeilijke games? Valt wel mee, gewoon een kwestie van veel oefenen en skills ontwikkelen.