Fallout 76-spelers vinden geheime kamer met NPC en nieuwe items


Jawel, de secret room die in alle recente Fallout-titels te vinden is, is ook aanwezig in Fallout 76. Spelers van Bethesda’s omstreden online avontuur wisten de geheime kamer te vinden, die schijnbaar afgeladen is met voorwerpen die (nog) niet in de reguliere game te vinden zijn.

Naast wapens, nieuwe soorten scrap en zelfs de mogelijkheid om Power Armor van een likje verf te voorzien, is de verschijning van een levende, menselijke nonplayable character (NPC) misschien nog wel de grootste verrassing. Ene “Wooby” loopt rond in de geheime ruimte, en is daarmee het enige nog levende mens in Fallout 76.

Volgens sommige zou Wooby kunnen verwijzen naar een toekomstige implementatie van menselijke NPC’s, maar velen zien Wooby eerder als een proefkonijn, hoogstwaarschijnlijk door Bethesda aangemaakt om de wapens op uit te testen. Oh, Wooby toch…

YouTube-gebruiker Poltergeist filmde wat hij kon vinden in de obscure ruimte, maar liet daarbij uiteraard niet zien hoe een speler zoal in de kamer terecht kan komen:

Bronnen van Eurogamer melden dat spelers op verschillende Discord-servers al langer toegang gevonden hadden tot de development room , maar pas ergens in de afgelopen week circuleerde dat feit rond op de Fallout-subreddit.

Inmiddels lijkt Bethesda wel acht te hebben genomen in spelers die zomaar “hun kamertje” inwandelen. Hoewel ze niet precies op kunnen sporen wie er zoal binnenkomt, lijkt het ontwikkelteam wél mensen op te sporen die de “geheime” voorwerpen terugnemen naar de reguliere speelomgeving.

Zij die gespot worden met ongebruikelijke voorwerpen, krijgen van Bethesda zelf een passief-agressief mailtje, die ze aanspreekt op hun smokkelwaar.

Ondertussen lijken sommige spelers ook dáárvoor weer een omzeiling gevonden te hebben. Schijnbaar maken spelers mule-accounts aan om spullen uit de kamer te stelen, om die vervolgens via obscure Discord-servers onderling te ruilen en te verhandelen naar accounts die tot dusver nog als clean worden gezien.

Terwijl die smokkelscenario’s complexer en complexer worden, lijkt de stabiliteit van de game er daarmee niet bepaald op vooruit te gaan. Een klein aantal spelers op console meldt meer server crashes sinds de geheime kamer uitlekte — wat dat betreft heeft Bethesda nog een aardig avontuur voor de boeg om Fallout 76 stabiel én eerlijk te krijgen…

  1.   
    BearsRidingTanks's avatar

    Beste aan de video is de trailer voor outer worlds aan het einde.

  2.   
    Tom Kauwenberg's avatar

    @BearsRidingTanks: De bias van Poltergeist is voelbaar. Niet onredelijk ook.