Celeste DLC wordt gratis voor alle platformen; moeilijker dan ooit

Goed en slecht nieuws voor liefhebbers van de culthit Celeste; Matt “Matt Makes Games” Thorson liet gisteren eindelijk meer informatie los over de aanstormende downloadable content (DLC) voor Celeste. Middels een heldere tweet somde hij zelf wat bullet points op voor het nieuwe stukje content, wat klaarblijkelijk volledig gratis beschikbaar gesteld zal worden.

De grootste domper zit hem in de releasedatum voor de DLC. Niet alleen blijft die nog altijd onbekend, maar Thorson geeft ook aan dat de content de verjaardag van Celeste op 25 januari niet zal halen. Gelukkig kon dat nieuws verzacht worden met andere stukken informatie over het downloadbare pakket:

Geen B-Sides of felbegeerde aardbeitjes dus, maar alsnog een flinke beproeving voor Celeste-fans, zo klinkt het. De vlotte platformer kent in de basis al een reeks pittige uitdagingen, maar volgens Thorson komen deze nieuwe levels daar nog eens achteraan in moeilijkheidsgraad. Of daarmee ook de al bestaande B-Sides en C-Sides bedoeld worden, is onduidelijk.

Over de nieuwe voorwerpen en mechanics blijft verder mysterieus waarop gedoeld wordt. De kans is groot dat we dat pas ontdekken als de DLC verschijnt voor pc, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. Nu is de vraag nog wanneer dat dan precies is. Hopelijk doen Thorson en zijn team daar rond 25 januari meer uitspraak over, terwijl de game dan precies één jaar oud wordt…

  1.   
    the ultimate gamer boss's avatar

    jeugd sentiment✌