Awesome Games Done Quick 2019 verbreekt donatierecord

Ook dit jaar raasde Awesome Games Done Quick door een gigantische hoeveelheid spellen om geld op te halen voor het goede doel. De 2019-editie van het veelvoorkomende game-evenement verbrak daarbij nipt het record aan donatie, met ruim 2.397.067 dollar voor Prevent Cancer Foundation.

Gedurende de livestream van 133 speedruns van allerlei uiteenlopende games werden ruim 46358 donaties binnengehaald gedurende 44 uur aan vrijwel non-stop gameplay. Middels de inzet van honderden gamers werd zodoende het record van vorig jaar met ruim honderdduizend dollar overtroffen. Destijds was het gekozen goede doel dezelfde organisatie als die van dit jaar.

Zo zien we maar weer; games spelen hoeft niet altijd nutteloos tijdverdrijf te zijn. Zij die zich jarenlang inzetten in een spel razendsnel te kunnen doorspelen, blijken prima vermaak voor een ander én een prima manier om goede doelen te steunen.

De volgende editie van het liefdadigheidsfestijn op Twitch wordt Summer Games Done Quick, wat van 23 tot 30 juni georganiseerd zal worden. Daarvoor keert de organisatie terug naar Bloomington, Minnesota. Welke goede doel daarmee gesteund zal worden, is nog niet bekend.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren