Schrijver The Last of Us 2 maakt opwachting in game als personage

De co-schrijver van The Last Of Us 2, Halley Gross, maakt haar opwachting in de game als volwaardig personage. Door middel van motion capture wordt zij tot leven gebracht in The Last Of Us: Part 2.

Welke rol Halley Gross precies op haar gaat nemen, is niet bekendgemaakt. Het kan zijn dat het een ietwat grote rol gaat zijn, gezien zij ook een verleden heeft als actrice. Maar ze zou in principe dus ook een lid van de Seraphites kunnen worden of misschien wel één van de vele angstaanjagende clickers.

Het is overigens niet de eerste keer dat medewerkers aan games worden toegevoegd, al is het vaak niet zozeer in deze mate. In The Last of Us kan je bijvoorbeeld in een klein kantoortje naambordjes vinden met (oud-)medewerkers van Naughty Dog.

De motion capture studio van Naughty Dog draait in ieder geval nog op volle toeren, voor zo ver we kunnen zien. Jonathan Cooper maakte via een tweet bekend dat Michal Mach, de gameplay animator van diezelfde studio, iets heeft bereikt dat hij altijd al had willen doen. Wat dat precies is, is daarentegen ook niet uit de doeken gedaan.

Dat het iets heel speciaal is, is wel duidelijk te noemen. Jonathan Cooper is namelijk al meer dan veertien jaar werkzaam op dit gebied en heeft zijn bijdrage geleverd aan games als Mass Effect, Assassin’s Creed 3, Uncharted 4: A Thiefs End en nu dus ook The Last of Us Part 2.

Aan het einde van 2018 maakte Neil Druckmann, de director van het eerste en tweede deel van The Last of Us, vanuit de mo-cap studio bekend dat één van de meest ingewikkelde en hartverscheurende scène uit heel de game nu eindelijk is gefilmd.

Gezien het team van Naughty Dog nog druk bezig is in de motion capture studio, is het nog maar de vraag of The Last of Us 2 dit jaar het daglicht gaat zien. Een releasedatum is daarnaast tot op heden nog niet bekendgemaakt.

  1.   
    mmx's avatar

    Ben benieuwd maar nog meer naar de release datum