Waarom zijn de game-reclames op Instagram zo tergend slecht?

Gamers met een Instagram-account zullen ze ongetwijfeld wel eens langs hebben zien komen tijdens hun scrollsessies; vreselijke reclames voor mobiele games. Of de applicatie op zichzelf nu lijkt op een slap aftreksel van een oud Flash-spelletje of de video verrijkt wordt met een nutteloze ondertiteling; er valt op social media aardig wat cringe te vinden.

Ook ex-Viner annex YouTuber Danny Gonzalez kwam ermee in aanraking, en werd door kijkers gevraagd te reageren op aantal van de reclamefilmpjes.

En ja, zijn video is rijk aan bizarre promoties voor een aantal hersenloze smartphone-apps, maar bijtijds zet Danny ook pakkend uiteen wat de mensen achter deze Instagram-advertenties zoal gedacht moeten hebben. Uiteraard met een komische knipoog…

🍞 De Lunchtip is een (werk)dagelijkse rubriek waarin we interessante content rondom gaming delen. Van diepe documentaires tot gortdroge memes; je vind het doordeweeks in de middag op Gamersnet!

Heb je zelf een goede tip voor de lunchpauze? Geef het door via de Hub, Discord of Twitter en verrijk de middag van je medegamer!

 1.   
  Dedsec's avatar

  Nou wat dag je van die KPN reclame waarin je een vrouw hoort roepen voor de gamers ? Dat klinkt toch voor geen meter, nee laat die vrouwen nou maar GTST kijken, want daar gebeurd al genoeg voor ze.

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Dedsec: Vind het helemaal prima als je ineens over iets heel anders begint dan het oorspronkelijke bericht ging (daar zijn we immers allemaal onderhand aan gewend), maar wil je even oppassen met het verspreiden van seksistische gedachten?

  De bedoeling is dat iedereen welkom is op Gamersnet, de dames net zo goed als de heren. Om die dan doodleuk af te schepen naar GTST (?) “omdat daar genoeg gebeurt voor ze” is wel een hele wrange uitspraak.

  Van mijn part verwijderen we dat soort discriminatie in het vervolg gewoon per direct van de website, maar bij dezen je vriendelijke heads-up én pro-tip voor het verder communiceren met het andere geslacht. 😉

 3.   
  Dedsec's avatar

  @Tom Kauwenberg: Nou ik werd anders echt gek van die reclame, en ik zie nooit vrouwen gamen, dus laten we nou niet ineens politiek correct lopen gaan doen, want de vrijheid van meningsuiting staat al genoeg onderdruk.

 4.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Dedsec: Dat jij nooit vrouwen ziet gamen, ligt waarschijnlijk meer aan jou dan de vrouwen van deze wereld.

  En natuurlijk; vrijheid van meningsuiting is een prachtig recht, maar er zijn niet voor niets wetten en regels tegen discriminatie op basis van geslacht.

  De Nederlandse wet daargelaten, wil ik alleen even mededelen dat Gamersnet zich niet per se aan jouw visie hoeft te houden. Ik ben persoonlijk gewoon tegen dit soort gedrag en verwijder het voortaan per direct als ik het weer zie. Gewoon dat je dat even weet. Doe ermee wat je wilt.

  Als jij vindt dat zulke acties je vrijheid van meningsuiting beperken, ben je vrij het elders op het internet nog eens te proberen.

 5.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Vrouwen zijn geen probleem, die krijg ik toch van mijn leverancier

 6.   
  Dedsec's avatar

  @Tom Kauwenberg:

  Nou ik heb genoeg reacties gezien waar helemaal niks over werd gezegt, dus volgens mij gaat het meer om wie wat zegt, en ik snap het ook wel, want je moet wel zorgen dat er hier mensen blijven komen, want het is ook je baan die je niet wilt kwijtraken.

  Hoe kan het aan mij ligen dat ik vrouwen nooit zie gamen ?? Want online kom je ze ook niet tegen , en waarom mag er over mij wel alles gezegd worden ?? Want ik voel me dan toch een beetje gediscrimineerd, want waar was jij toen ik van alles naar me hoofd kreeg ?? Want jij werkt hier toch ??

 7.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Dedsec: Wijs me naar die hatelijke reacties en ik zal er naar handelen. Overigens heb ik zelf ook even in ons systeem gezocht, en de laatste oprecht denigrerende opmerkingen naar vrouwen was van 3 juni 2018.

  Dat was jij zelf.

  En ja, het ligt uiteraard aan jezelf als je geen gamende vrouwen ziet; statistisch gezien zijn ze namelijk met miljoenen. Kijk eens om je heen, ga daten, bezoek een game-beurs of, het allermakkelijkst, reis af naar Twitch en aanschouw hoe er nu duizenden dames live hun gameplay uit aan het zenden zijn, voor praktisch een miljoenenpubliek.

  Of, leuker nog: check de nieuwste Playboy van deze maand, en lees hoe ze het zelfs daar over (publiekelijk) gamende vrouwen hebben. Artikel is zelf overigens volledig safe for work, mocht je echt vies van ze zijn.

  Ik persoonlijk heb trouwens ook niks tegen jou als persoon, maar je reacties hebben altijd wel een bepaalde soort toon waar ik me niet in kan vinden. Meestal omdat je denkt dat wij exclusief voor jou werken en omdat je daarom maar allerlei dingen gaat eisen en verwachten. Prima dat je het zo voor je ziet, maar zo werkt het dus niet.

  Op grond daarvan discrimineren we jou dus niet, maar wil je ik wel graag vragen geen denigrerende toon naar een bepaald geslacht (of wat/wie dan ook) uit te dragen. In het vervolg verwijder ik die gewoon. En nee, dat is geen discriminatie; ik wil Gamersnet graag toegankelijk houden voor iedereen, en daar dragen dat soort reacties niet aan bij.

 8.   
  Dedsec's avatar

  @Tom Kauwenberg:

  Ja die reacties kan ik niet terug vinden, maar ik weet nog wel dat het iets van roelof was ofzo, en die kreeg later toen ook nog een vrijdag prijs.

  En die link van de koffie show snap ik niet echt, want daar werd niks over mij reactie gezegd, en waren het vooral jullie die zeiden dat vrouwen niet in games horen.

  Als jij zegt dat vrouwen veel gamen dan zou ik ze toch vanzelf gewoon tegen moeten komen dan er echt op zoek naar te moeten gaan ??

  Ik vraag me af hoeveel vrouwen er hier werken ?? Want ik neem aan dat de helft hier dan ook een vrouw is ??

 9.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Dedsec: De hoeveelheid vrouwen die gamen staat niet gelijk aan de hoeveelheid vrouwelijke game-redacteuren op deze aardbol, maar okay.

  Ik heb overigens nooit gezegd dat vrouwen niet thuishoren in games (in tegendeel juist), dat was een stelling waarover gediscussieerd werd. Dat is het punt van die hele show.

  Een stelling staat overigens ook niet gelijk aan “wat wij vinden”. We vinden juist de discussie interessant. Jouw reactie op die video daarentegen, die is wel vrij duidelijk over wat je ervan vindt. Sowieso is discussiëren met jou natuurlijk geen discussie, want je reageert in de verste verte niet op de daadwerkelijke argumenten/feiten die aangeleverd worden; je draait eromheen. Dat doe je al maanden, ongeacht het onderwerp.

  Op die reden staak ik ook de moeite om dit “dialoog” gaande te houden. Je weet wat ik ervan vind en ik weet op mijn beurt dat je dat heel moeilijk vindt. Ik hoop dat je mij echter begrijpt en het oordeel kan respecteren.

  Loop je voortaan ongenuanceerd modder te gooien naar iets of iemand, verwijder ik het met liefde. Iedereen is welkom hier (jij dus ook), maar ik sta het gewoon niet toe dat je andere mensen beledigt op onze website. Naar mijn idee heb ik genoeg redenen gegeven en zijn we ver genoeg het gesprek aan te gaan om het voortaan te laten liggen. Cheers!

 10.   
  Dedsec's avatar

  @Tom Kauwenberg: Een lange reactie maar ik mis nog wat antwoorden op mij vorige vragen ??? Want je zegt dat ik er om heen loop, maar ik zie jou dat juist doen, dus je maakt het wel er onduidelijk allemaal.

  Ik vraag me nog steeds af waar je was toen ik alles naar me hoofd kreeg van een of ander roelof ofzo, want waar was je ?? En waarom wint hij wel een prijs met die vrijdag prijs ??

 11.   
  mheiden21's avatar

  Ugh get a room, verwijder de berichten en ga niet publiekelijk in discussie. Daar zijn prive berichten voor uitgevonden.