O.a. The Division 2 en Resident Evil 2 gratis bij nieuwe AMD-kaart

Terwijl NVIDIA al hard ging op meer RTX-kaarten vanaf de CES 2019 te Las Vegas, was het “vanmiddag” aan AMD om terug te slaan. En dat is wel degelijk gebeurd. Middels een eigen live-uitgezonden persconferentie deed AMD meer uit de doeken over de Radeon VII, ’s werelds eerst 7nm grote gaming GPU.

De Radeon VII borduurt voort op de tweede generatie van AMD’s eigen Vega-architectuur, zij het nu dan met een verdubbeling in geheugen (16 GB) en factor 2.1 in de bandbreedte daarvan (1 TB/s). In totaal komt het aantal zogenaamde streamprocessoren neer op 3840 kernen.

Cijfertjes alom, maar de getestte prestaties moeten voor zich spreken. AMD Radeon VII scoort gemiddeld 29 procent beter in games, 36 procent in je doorsnee content creation applicaties. In ieder geval in vergelijking met de huidige high-end Radeon RX Vega grafische kaarten.

De uitvoer van al die resultaten moet uiteraard ook verbeterd worden, met geïntegreerde ondersteuning voor AMD FreeSync 2 HDR; naadloze en variabel te verversen beeldprestaties tot zeker 8K-resolutie, ook in high dynamic range.

Technische details daargelaten, gaat het voor ons gamers natuurlijk ook om de extraatjes die wij kunnen verwachten van een dergelijke kaart. En wat dat betreft, lijkt AMD leuke dealtjes gesloten te hebben. Afhankelijk van het type AMD-videokaart, kunnen gamers tot drie gratis titels scoren. Respectievelijk Tom Clancy’s The Divsion 2, Devil May Cry 5 en Resident Evil 2 worden voor “gratis” verstrekt onder mom van het Raise the Game-programma.

Alle drie de titels kunnen verzilverd worden bij kopers van de nieuwe RX Vega- of de RX 590-kaarten. Zit je iets lager en schaf je een RX 580 of RX 570 aan, dan mag je twee van de drie titels zelf kiezen.

Relevant: terwijl AMD aan de haal gaat met Ubisoft en Capcom, doet concurrent NVIDIA grofweg hetzelfde, maar dan met Electronic Arts. Bij specifieke GeForce RTX-kaarten worden Anthem en/of Battlefield 5 gratis weggegeven.

Kekke aankondiging of niet, de AMD Radeon VII-kaarten zijn helaas nog niet te verkrijgen. Officieel staan de nieuwe Vega-videokaarten gepland voor 7 februari 2019, maar de beschikbaarheid kan per regio en fabrikant verschillen. De richtprijs van een dergelijke, high-end AMD-kaart bedraagt 699 dollar.

Meer weten over AMD’s aankondigingen gedurende de CES 2019-persconferentie? Check het officiële AMD-persbericht dat naderhand gepubliceerd werd voor een vlotte samenvatting van de grootste nieuwigheden.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren