God of War bevat geen DLC omdat het ‘te ambitieus’ was

In de meest recente podcast van Kinda Funny, de GameOverGreggy Show, was de director van God of War, Cory Barlog, aanwezig om even bij te praten over het grote succes dat de game heeft.

Op een gegeven moment werd er gesproken over het feit dat God of War, naast zijn al zeer uitgebreide verhaal, geen enkele uitbreiding heeft gekregen. Iets dat bijvoorbeeld Spider-Man wel weer heeft. Cory Barlog snapt zeker waar de vraag vandaan komt, maar hij heeft ook een zeer goede reden waarom er geen DLC is verschenen.

In eerste instantie waren er namelijk wel degelijk plannen om een uitbreiding te laten verschijnen. Uiteindelijk was deze uitbreiding té ambitieus en had het eenzelfde kaliber als standalones The Last of Us: Left Behind en Uncharted: The Lost Legacy. Het was in wezen een geheel eigen leven gaan leiden.

Doordat deze DLC dus zijn eigen leven ging leiden, kwamen vele mensen naar hem toe om te zeggen dat het gewoonweg te groot was. Zodoende dat de productie van deze uitbreiding dus ook op een gegeven moment is geschrapt.

Toch bevat de game een erg sterk verhaal, zelfs zonder de toevoeging van deze standalone. Wil je meer over God of War weten? Dan kan je hier de review bekijken.

 1.   
  Sixty's avatar

  Dus dit komt dan in het vervolg? Of wordt het een mini standalone?

 2.   
  Pim Huberts's avatar

  Ik ga er nog steeds vanuit dat er een tweede deel komt. Vooral na dit grote succes van God of War. En natuurlijk de teaser aan het einde van het prachtige spel. De teaser dat Thor (letterlijk) voor de deur staat. Dat was toch wel een soort ‘cliffhanger’ ook al was het niet main game story gaf het toch een donders gevoel!

 3.   
  mattioza's avatar

  Toch wel verrassend, denk dat veel mensen het wel zouden gekocht hebben. Nu zullen ze het reeds gedane werk wel gebruiken voor de opvolger, de cliffhanger zal nog wat langer duren.
  Trouwens wel raar dat ze niet meer communiceren over de verkoopcijfers van God of War. We weten enkel 5 miljoen verkochte exemplaren na 1 maand en voor de rest geen nieuws meer vanuit Sony en Santa Monica Studio, terwijl ze met Spider-Man wel uitpakken. Ze moeten volgens mij ook ergens tussen de 8 en 9 miljoen zitten.

 4.   
  Turk–Life's avatar

  uhh waarom is het uitbrengen van een DLC een standaard geworden?

 5.   
  OnOwned's avatar

  @Turk–Life: Voor mij hoeft het ook niet altijd, maar ik heb zo genoten van de game dat ik graag nog meer had gezien. Santa Monica had met liefde nog wat tientjes van me gekregen.

 6.   
  Daniel Z's avatar

  Ze zullen de content vast gebruiken voor de sequel. Een releasegame voor de PlayStation 5? 😉