Facebook vindt advertentie voor GRIS te sexy

Onze Soraya was behoorlijk te spreken over de indie-game GRIS, waarbij ze onder meer de art style roemde. Iemand die niet zo blij is met het visuele aspect van de game, is Facebook: op dit sociale medium is een advertentie voor de game geweerd omdat deze ‘seksueel suggestieve inhoud’ zou bevatten. Het gaat om de volgende afbeelding:

Ieder zijn ding natuurlijk, maar de meeste mensen zullen niet bepaald erotische gevoelens krijgen bij dit plaatje. Volgens de richtlijnen van Facebook mogen zelfs implicaties van naaktheid niet voorkomen, maar ook daarvan is niet echt sprake in de advertentie voor GRIS. Je dirty mind moet flink overuren draaien om zich voor te stellen dat de silhouet in de reclame naakt is. Aan de andere kant, als je naar de pols van de dame in kwestie kijkt, zie je iets dat met niet zo heel veel fantasie kan worden aangezien voor de mouw van een trui.

Het is overigens niet de eerste keer dat Facebook een game weert vanwege zogenaamd seksuele content: ook Super Meat Boy (dat momenteel gratis te downloaden is!) werd tijdelijk slachtoffer van dit fenomeen. De afbeelding in kwestie bevatte het achterwerk van het eponieme personage, wat meteen ook het meest seksuele aan de hele advertentie is. Vermoedelijk was dit de reden dat Facebooks algoritme hem aanmerkte als pornografisch.

Inmiddels is Super Meat Boy weer in ere hersteld op het sociale medium, dus vermoedelijk is het een kwestie van tijd voordat ook GRIS weer wordt toegelaten op Facebook.

 1.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  ?en dit soort onzin word dus altijd bestraft met een blockade van 3 dagen maar mannetjes die hun hond in elkaar slaan dat kan wel
  fck book

 2.   
  Dedsec's avatar

  Ook Facebook hoort politiek correct te zijn, dus ik snap dat wel, en ik denk dat Jensen het er ook nog wel een keer over gaat hebben.