Big Format Gaming Displays zijn high-end schermen met NVIDIA SHIELD

Naast de komst van NVIDIA-ondersteuning voor FreeSync had NVIDIA nog meer G-Sync nieuws in petto voor de CES 2019 te Las Vegas. Onder de noemer “Big Format Gaming Displays” (BFGD) werkt de chipsetfabrikant samen met andere merken om gigantische, high-end monitoren te ontwikkelen.

Vanaf aanstaande februari rollen een handvol bakbeesten van ASUS, HP en Acer uit, die zich op moeten stellen als de crème de la crème voor veeleisende pc-gamers. 65″ grootte Quantum Dot-monitoren met 4K-resolutie, 1.000 nits HDR-kleurenspecturm, hoge verversingssnelheden en NVIDIA’s eigen G-Sync en SHIELD-console ingebakken en wel.

Een hele mondvol aan specs en beloftes (met nog beperkte blijk daarvan), maar het doel is duidelijk; deze gigantische displays moeten pc-gamers een eigen soort televisie bieden, maar dan wel eentje waar ook de veeleisende gamer overheen wil kwijlen. Als een soort middenweg tussen een stabiele gaming monitor en een forse 4K-huiskamertelevisie.

Het bijbehorende reclamefilmpje is dan ook rijkelijk gevuld met overdreven sexy visuals en meer dan genoeg dure termen om je lekker te maken:

Naast de drie aangekondigde partners van Big Format Gaming Displays, blijft verdere informatie nog enigszins onduidelijk. De beschikbaarheid, prijsindicatie en specifieke details zouden per product nog hevig kunnen verschillen, maar NVIDIA houdt je graag op de hoogte via de officiële webpagina of de daarop te vinden nieuwsbrief.

Als altijd klinken NVIDIA’s toezeggingen weer veelbelovend, maar de uitwerking moet nog maar blijken. Zou jij interesse hebben in een high-end gaming-televisie van (hoogstwaarschijnlijk) meerdere duizenden euro’s?

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren