P. T. volledig nagemaakt door één persoon

Zo’n vierenhalf jaar geleden verscheen de demo P.T. op de PlayStation 4. Deze bizar enge demo was voor een nieuwe Silent Hill-game, die helaas een klein jaartje later werd geannuleerd door het vertrek van Kojima. Daarmee verdween de demo ook van de PlayStation Store en is het alleen nog maar te spelen op consoles die de game niet hebben gewist.

Echter is er één persoon de afgelopen tien maanden druk geweest om P.T. in volle glorie terug te laten keren. Op Reddit heet de persoon Buzzooo2 en hij heeft de demo voor pc compleet from scratch opgebouwd in de Unreal Engine 4. En als klap op de vuurpijl kan je jezelf helemaal de tering laten schrikken in VR.

Omgedoopt als Unreal P.T. is de game nu gratis te spelen, al is de vraag voor hoe lang dat zal zijn. Het lijkt een kwestie van tijd voordat Konami zich ermee gaat bemoeien, aangezien het gaat om een regelrechte kopie van hun demo.

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Jammer dat zijn harde werk dadelijk (misschien) voor niks is geweest als Konami dit ziet, en probeert (again) de game offline te houden door Buzzooo2 te dwingen.

  2.   
    BearsRidingTanks's avatar

    Konami zal zeker hetzelfde doen als Nintendo met AM2R. Haalt niet weg dat ze het nooit gaat lukken om alles offline te dwingen.