IO Interactive kondigt Hitman HD Enhanced Collection aan

Hoewel Agent 47 zijn handen vol heeft met onder meer de elusive targets uit Hitman 2, weerhoudt IO Interactive ons er niet van om enkele avonturen met deze protagonist te herbeleven.

IO interactive heeft namelijk de Hitman HD Enhanced Collection aangekondigd. Zoals de geruchten ons enige tijd geleden al vertelden, bevat deze collectie een remaster van de delen Hitman: Blood Money en Hitman: Absolution.

Door de remaster vallen deze games nu te spelen op de huidige generatie consoles met een resolutie van 4K en 60 frames per seconde. Daarnaast zijn ook de lichteffecten eveneens als de graphics verbeterd en zijn de controls voorzien van een update voor een fluïde ervaring.

Hitman HD Enhanced Collection verschijnt al op 11 januari voor de PlayStation 4 en Xbox One. Tegen welke prijs deze collectie over de (digitale) toonbanken vliegt, is nog niet bekendgemaakt.

 1.   
  ChielB's avatar

  Twee hele fijne delen om nog eens opnieuw te spelen. Blood Money had best wel epische scenario’s om te spelen. 🙂

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Blood Money is die ene Hitman waar een maat en ik gewoon aan één stuk door om en om een missie probeerde te spelen, om telkens weer beter/sneller te zijn dan de ander.

  Goeie herinneringen aan die game, vooral ook door een aantal wazige levelstructuren. Worstjes vergiftigen om honden af te leiden, iemand ophitsen zodat ie een rustig kamertje opzoekt, te veel olie op de barbecue mikken; IO Interactive heeft een leuke geest.

 3.   
  BozeBever's avatar

  @Tom Kauwenberg: Blood Money torende tot de re-installment in 2016 dan ook boven de andere delen uit. Een samenhangend verhaaltje, de volledige vrijheid die pefect tot zijn recht kwam door het slimme leveldesign. Het spel uitspelen waarbij alles leek op een ongelukje was in dit deel geweldig om te doen. Absolution is het enige deel in de serie die ik welliswaar in mijn steam library heb staan, maar nooit heb uitgespeeld.

  Waarom deze niet naar de PC trouwens? En inlaadbaar vanuit de Hitman (2016) launcher?

 4.   
  mmx's avatar

  Mooi deze gaat mij weer money kosten.maar dat maakt mij niets uit.

 5.   
  Sander Klijn's avatar

  @BozeBever: Ik denk dat deze Enhanced Collection op een later moment nog wel naar de pc komt. Maar gezien de PlayStation 4 en Xbox One nog niet beschikt over deze twee games, en er wel een pc-variant is, kiezen ze waarschijnlijk daarom eerst voor de consoles.

 6.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @BozeBever: Ik denk dat Sander hier gelijk heeft. Van Blood Money zou ik het zo niet weten, maar ik dacht me te heugen dat Absolution op pc wel gewoon naar 4K/60 (of hoger) te krikken is. Die benchmark was destijds al vrij uitgebreid, en sindsdien heeft IO Interactive de focus op pc-optimalisatie eigenlijk ook niet meer verloren.

  Maar inderdaad, Blood Money was gameplay-technisch gewoon ijzersterk. Zou sowieso ook mooi zijn als die te launchen is onder Hitman (2), al lijkt me dat een onnodig moeilijk proces om “over te zetten”.