Sea of Thieves update 1.4.2 verkort laadtijden, verbetert toegankelijkheid

Een nieuw jaar, een nieuwe update voor Sea of Thieves. Althans, zo moet ontwikkelstudio Rare gedacht hebben. De Britten zijn nog geen week terug van hun break of de volgende update voor de piratenwereld wordt alweer uitgerold; versie 1.4.2 is zojuist aangemeerd.

Middels een overzichtelijke reeks patch notes laat het ontwikkelteam weten wat er zoal verbeterd is aan Sea of Thieves. Enorm veel is het niet, maar naar het schijnt zijn vooral de laadtijden significant ingekort, naast uiteraard legio fixes voor reeds bekende foutjes in het spel.

Een nieuwe manier om spelers van alle soorten en maten tegemoet te komen, is de mogelijkheid om in-game tekst naar eigen wens groter of kleiner te maken. Lang niet iedereen heeft even precieze ogen, terwijl sommige gamers gewoon té ver van hun televisie of monitor weg zitten om de lettertjes leesbaar te maken. Voor hen is het nu mogelijk chatberichten of andere prompts zelf te vergroten.

De 1.4.2 patch weegt 877 MB op Xbox One (X), tegenover 965 MB voor de Windows 10-versie. Ook betekent deze vernieuwde versie dat de winstgevende Gilded Gifts niet meer te verkrijgen zijn.

Als altijd werd de patch ook bijgestaan door een officiële Developer Update van de stuurman bij Rare, niemand minder dan Executive Producer Joe Neate, die zich wederom dankbaar opstelt:

Heilzaamheid alom van “Papa Joe” dus, die wederom Rare’s eigen Pirate Code van Sea of Thieves aanhaalt als een eervolle manier om het spel met anderen op te pakken. Wat nare piratenstreken zijn ook volgens het ontwikkelteam helemaal prima, maar ook voor 2019 is de hoop dat men online elkaar respectvol behandelt.

Met het ten einde komen van Rare’s vakantieperiode, zullen ook dit soort officiële videoboodschappen weer terugkeren als wekelijkse verschijning.

Zien we jou terug op zee in 2019? Mocht je daar te vinden zijn, houd dan de horizon in de gaten voor je mede-piraten van Gamersnet. Want ja, ook wij zijn nog met regelmaat op avontuur in Sea of Thieves.

  1.   
    Dedsec's avatar

    Kan GTA 5 ook wel gebruiken.