Rami ‘Vlambeer’ Ismail laat je elke dag een game spelen

De backlog is een gevreesd fenomeen onder gamers, ook dit jaar hebben velen het goede voornemen om dit jaar echt meer games te gaan spelen. Mede-oprichter van ontwikkelstudio Vlambeer, Rami Ismail antwoord hierop is Meditations.

Op een ochtend in 2017 speelde Ismail TEMPRES, een kleinere game, waardoor hij elke dag wel zo’n game wilde spelen. Zo begon project Meditations. Ismail vroeg honderden ontwikkelaars om bij te dragen, om zo een jaar lang elke dag een nieuwe game aan te kunnen bieden.

Meditations werkt als een launcher en biedt je elke dag een nieuwe, gratis, game en een stuk tekst aan. De tekst dient als meditatie, afleiding, les of inspiratie en de game kan over van alles gaan en is elke dag weer van een andere maker.

 1.   
  ObiWanKeNoah's avatar

  Dit is een ontzettend vet concept!

 2.   
  mattioza's avatar

  Bizar concept, zal wel een niche publiek voor zijn. Al denk ik dat deze wel voldoende content hebben aan de verschillende game jams dat elk jaar worden georganiseerd.

 3.   
  Sander Klijn's avatar

  @mattioza: Ik denk niet zozeer dat dit gericht is naar een niche publiek. Het is tevens helemaal gratis, dus iedere dag krijg je gewoon een gratis nieuwe game (wat hier niet heel duidelijk werd gemaakt).

  Ik heb het zelf ook al even uitgeprobeerd en het helpt zeker als je even de werkdruk of stress tussendoor wilt verlagen.

 4.   
  mattioza's avatar

  @Sander Klijn: Ik wil het nog maar zien gebeuren, dat mensen dagelijks afzakken om een spelletje te spelen dat op een paar uur in elkaar gezet is, terwijl je een smartphone ter beschikking hebt die vol staan met casual free puzzel en platform games of flash spelletjes dat je rechtstreeks in je browser kan spelen via de populaire sites (a la Newgrounds). Maar ze mogen mij natuurlijk altijd verbazen.

 5.   
  Soraya's avatar

  @mattioza: Ik moet toegeven dat het, naast zeer begrijpelijk, een gemis is dat deze games niet te spelen zijn op mobile.

  En de games zijn zeer zeker voor een bepaalde doelgroep, als je inderdaad veel plezier haalt uit snelle en makkelijke doorklikgames, dan zijn de games die Meditation aanbiedt waarschijnlijk niets voor jou. Maar het is Gratiesch! Proberen kan nooit kwaad, en wie weet haal je er nog iets moois uit!