Making of Blizzards Cookiewatch video

Ook deze kerst zijn we weer overladen met kerstwensen van uitgevers en ontwikkelaars. Ook Blizzard had een kerstcadeautje voor de fans. Hoe deze stop-motion video tot stand is gekomen, laten zij zien in een ‘making of’-video.

Dit jaar geen urenlange livestream van Jepp Kaplan die voor een knapperend haardvuur zit, maar een stop-motion video welke urenlang tijd kostte. Stop-motion is een kunstvorm waarbij allemaal stilstaande beelden aan elkaar worden geplakt om een video te vormen. In de stop-motion van Overwatch is te zien hoe Reaper de koekjes voor de Kerstman probeert te stelen, terwijl Tracer ze juist verdedigt.

De video is 90% gemaakt door middel van stop-motion, slechts enkele details zijn later door middel van CGI toegevoegd. Hoe dit precies in zijn werk is gegaan, wordt haarfijn uitgelegd in de behind the scenes van Cookiewatch.

🍞 De Lunchtip is een (werk)dagelijkse rubriek waarin we interessante content rondom gaming delen. Van diepe documentaires tot gortdroge memes; je vind het doordeweeks in de middag op Gamersnet!

Heb je zelf een goede tip voor de lunchpauze? Geef het door via de Hub, Discord of Twitter en verrijk de middag van je medegamer!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren