Hoe relevant is Cyberpunk?

Met de aankomende release van CD Projekt RED’s Cyberpunk 2077, is de term cyberpunk prominent aanwezig in het gamelandschap. Een geheel nieuwe verschijning is het niet: eerder deden Deus Ex, Shadowrun: Daggerfall en wellicht ook Detroit: Become Human hun duiten in het zakje. Buiten games getrokken zien we dat cyberpunk met Blade Runner 2049 en Ghost in the Shell ook in films weer helemaal relevant lijkt.

Maar wat is cyberpunk precies? Hoe is het concept ontstaan en hoe relevant is de term vandaag de dag nog? Het onderstaande video-essay van Just Write poogt precies deze vragen te beantwoorden.

🍞 De Lunchtip is een (werk)dagelijkse rubriek waarin we interessante content rondom gaming delen. Van diepe documentaires tot gortdroge memes; je vind het doordeweeks in de middag op Gamersnet!

Heb je zelf een goede tip voor de lunchpauze? Geef het door via de Hub, Discord of Twitter en verrijk de middag van je medegamer!

 1.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  lijkt mij een
  fps rpg

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Ook gaaf hoe de video bepaalde elementen van Altered Carbon zo uiteenzet. Vond dat sowieso al een vette serie (al dan zeker niet perfect), maar nu ik meer begrijp van het bronmateriaal en referenties, hoop ik alleen maar harder op een tweede seizoen.

 3.   
  BearsRidingTanks's avatar

  Zolang er een soortgelijke scène zoals deze https://youtu.be/p-X7DPAPmzQ uit Altered Carbon in Cyberpunk 2077 zit ben ik gelukkig.