Hoe Professor Layton tot stand kwam

De laatste werkdag van de week betekent nog één laatste lunchtip! Wij hebben een liefde voor gamedocumentaires en komen dan ook regelmatig aanzetten met video’s van Mark Brown of Noclip. Dat is vandaag niet anders, al werpen we ditmaal de schijnwerpers op een Youtuber die pas recent op het toneel is verschenen: Thomas Game Docs.

In onderstaande video legt Thomas haarfijn uit hoe de gigantisch populaire game Professor Layton and the Curious Village tot stand kwam. Zo leren we dat de game aanvankelijk een overzetting moest zijn van de Japanse puzzelboeken van Professor Akira Tago, maar dat copyright in de weg stond. Dat vormde de basis voor de creatie van een eigen verhaal met charmante personages.

Thomas is te volgen op Twitter of gewoon via zijn YouTube-profiel.

🍞 De Lunchtip is een (werk)dagelijkse rubriek waarin we interessante content rondom gaming delen. Van diepe documentaires tot gortdroge memes; je vind het doordeweeks in de middag op Gamersnet!

Heb je zelf een goede tip voor de lunchpauze? Geef het door via de Hub, Discord of Twitter en verrijk de middag van je medegamer!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren