Gathering Storm-uitbreiding voor Civilization 6 brengt Inca’s

Even geleden al uit de doeken gedaan, maar nu voorzien van meer informatie: de aanstormende uitbreiding op Civilization 6 genaamd Gathering Storm. Een eerste, nieuwe maatschappij is inmiddels onthuld, en dat zijn geen ander dan de Inca’s.

In een vrij uitgebreide blogpost laat Firaxis Games meer los over de toevoeging van het Inca-rijk aan de tactische game. En natuurlijk, daarbij hoort ook een inmiddels iconisch heldere Inca First Look video:

De Inca’s schijnen vooral een goede uitkomst te bieden voor spelers die hunzelf het liefst wat afzonderen van andere maatschappijen. Dit komt met name voort uit hun voordelen op berggebieden en die vanuit onderlinge handelsroutes.

Middels Firaxis’ update werden ook een aantal andere unieke eigenschappen van de Inca’s uiteengezet. Daaronder vallen sowieso de volgende abilities, verbeteringen en manschappen:

Unique Improvement – Terrace Farm

Kan op Grassland, Desert of Plain Hills geplaatst worden om Food te creëren. De Terrace Farms worden echter hevig versterkt door aangrenzende (Production-)bonussen, vooral wanneer deze naast Mountain-tegels of een Aquaduct of Fresh Water liggen.

Unique Ability – Mit’a

Mit’a laat Inca-bewoners actief werken op Mountain-tegels, waarbij er weer Production gegenereerd wordt richting de City. Voor elk nabijgelegen Terrace Farm produceert de Ability ook weer meer Food.

Unique Unit – Warak’aq

Een middeleeuwse scoutingeenheid die exclusief blijft voor de Inca’s. De eenheid kan tweemaal per beurt aanvallen, zolang er in die beurt nog geen bewegingspunten uit zijn gegeven.

Pachacuti Unique Ability – Qhapaq Ñan

Binnenlandse handelsroutes werken bijzonder goed met Pachacuti, die weer extra Food creëren voor elke Mountain-tegel aan de rand van de oorsprongsstad. Door meerdere handelsrouters op te zetten tussen steden (mét meerdere Mountains), groeit de bevolking des te sneller.

Pachacuti Unique Improvement – Qhapaq Ñan

Naast de bonus voor handelsroutes, krijgt Pachacuti ook de mogelijkheid om (relatief vroeg in het spel) bepaalde tegels van dezelfde naam te verbeteren. Deze improvement geldt als een vroege versie van de Mountain Tunnel, die ontdekt kan worden met de Foreign Trade beschaving. Hierdoor kunnen eenheden sneller door uitgestrekte berggebieden trekken; een typerende kenmerk voor de Inca-bevolking.

 

Civilization 6: Gathering Storm verschijnt 14 februari 2019 op pc. Of de uitbreiding ooit zijn weg zal vinden naar de recent gelanceerde Nintendo Switch-port, is nog niet bekend.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren