Speedlink Competition Pro Extra brengt vergeten joystick-glorie terug

Niet alleen PlayStation en Nintendo zijn op een klassieke tour; ook Speedlink springt na twintig jaar afwezigheid terug op de retro-trein met een stukje vergeten glorie. De zogenaamde Competition Pro Extra is een vernieuwde versie van de gelijknamige controller die nu twee deccenia oud is geworden, die bovendien geleverd wordt met wat handige extra’s.

We hebben het hier over de klassieke joystick die oudere gamers kunnen kennen van hun C64- en Amiga-tijden. De Anniversary Edition van de Competition Pro Extra (gericht op 29,99 euro) wordt anno 2018 voorzien van een nostalgisch design, maar is wél mooi uitgerust met een USB-A stekker die het apparaatje zonder extra software bedienbaar maakt op pc en Android-apparaten.

De stick zelf is nostalgiegetrouw voorzien van microschakelaars over twee assen, maar ook alle vier de vuurknopen beschikken nu over een snelvuurmodus. Ook is de polling rate nu opgehoogd naar 125 Hertz, voor nét dat beetje meer responsiviteit.

Saillant detail is de extra reeks games die Speedlink meelevert met het apparaat. Middels een ingesloten downloadcode zijn maar liefst twintig retro-titels te downloaden voor Windows, maar worden daarbovenop ook nog eens tijdelijk vijf extra ouderwetse games aangeboden. Die zijn op hun beurt weer te verhalen met het insturen van je aankoopbonnetje op de actiewebsite.

De Speedlink Competition Pro Extra is per direct verkrijgbaar via een reeks webwinkels. Mocht je er eerst mee hands-on willen gaan, weet dan dat zowel de jubileumeditie als het origineel te vinden zijn in het Computerspelmuseum te Berlijn.

Een leuk cadeautje voor de laatste feestdagen van het jaar, of wordt het eens tijd dat we die oudere glorie eens echt laten vergaan?

  1.   
    the ultimate gamer boss's avatar

    hey speedlink alles goed kameraad ziet dr gelikt uit heren love love love