Gaat Fallout 76 het pay-to-win pad bewandelen?

Met update v1.0.3.10 gaat Bethesda het waarschijnlijk wederom zeer lastig krijgen. Net als in Fallout Shelter, de game waarin jij de opzichter bent van je eigen gecreëerde shelter, krijgt Fallout 76 nu ook te maken met zogenaamde lunchboxes.

Volgens de changelog zouden deze lunchboxes ervoor moeten zorgen dat je een XP-bonus ontvangt. Daarentegen kan je het ook je maximale gewicht en zelfs je damage iets verhoogd worden.

Allemaal leuk en aardig. Het zou dus net zo goed kunnen gaan om een speciaal evenement voor de kerst waarin iedereen zo’n lunchbox krijgt. De zorgen liggen echter op een ander vlak. In de changelog staat namelijk ook het volgende vermeld:

ATX_Entitlement_Category_Store_Lunchboxes

Dit kan betekenen dat deze lunchboxes ook in de store gaan worden verkocht voor atoms. Atoms is de online valuta die je kan verdienen door het spelletje te spelen, maar je hebt ook de keuze om deze speciale valuta te kopen tegen echt geld.

Gezien Bethesda al in zwaar weer verkeert, is het nog maar de vraag of dit daadwerkelijk het geval is. Toch heeft het er alle schijn van dat Bethesda op het punt staat om het pay-to-win pad te gaan bewandelen met Fallout 76.

 1.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  ik zeg jullie heel eerlijk de game helpt de franchise naar de gallemiezen

 2.   
  Alfa Warrior's avatar

  @the ultimate gamer boss:
  Naaa- The Elder Scrolls: Online was ook behoorlijk slecht bij de release en toch heb ik vertrouwen in TES: VI.

  Bethesda moet gewoon niet aan multiplayer games beginnen.

 3.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @Alfa Warrior: gozer ik deel precies jou mening dat was de grootste fout idd net zoals de cod serie naar de kolere is welliswaar andere dev maar same problemo

 4.   
  Deltadstroyer's avatar

  …..why? What da hell are they doing….er is iets anders gaande, iets groters….willen ze van de fallout fans af? To sell the name?

 5.   
  BozeBever's avatar

  Fallout 76 heeft de schijn zo tegen en de gifbeker is nog lang niet leeg. Wat kunnen ze nu het beste doen? Spel terugroepen (is volgens mij nog nooit voorgekomen)? Free-to-play gaan?

  Op deze manier doorgaan is een gebed zonder end en zal ook verwachtingen scheppen voor spellen in hetzelfde genre waar ik persoonlijk wel wat kwaliteit van verwacht. Lees een echt nieuwe fallout en een nieuwe TES.

 6.   
  Callandt's avatar

  @Alfa Warrior: ESO is niet gemaakt door Bethesda maar door Zenimax Online. Ik vermaak me nog iedere dag met deze game.

 7.   
  OnOwned's avatar

  @BozeBever: Batman Arkham Knight voor pc is toen wel een keer van de digitale schappen gehaald, omdat de game voor velen echt kapot was.

  Maar ik snap echt niet wat Bethesda momenteel bezielt, mocht dit echt waar zijn. Je had zoveel goodwil, dat mensen zelfs bizarre bugs door de vingers wilden zien in Skyrim en Fallout 4. “Ach het is de charme van Bethesda” (overigens echt van de zotte dit, maar goed). En in één maand met één game transformeer je jezelf tot meest gehate partij van dit moment.

  Als dit waar is, dan zijn ze compleet gek geworden daar.