Blizzard schrapt Heroes of the Storm eSports; minder ontwikkelaars op de game

Blizzard heeft middels een blogpost aangegeven dat het bedrijf niet langer de eSport van hun MOBA Heroes of the Storm ondersteunt. In het bericht deelde Blizzard mee dat de Heroes Global Championship en Heroes of the Dorm geen terugkeer maken in 2019.

Daarmee lijkt in één klap de pro scene van het spel om zeep te zijn geholpen. Bijkomend effect is dat veel spelers, streamers, eSport-teams en commentatoren het ineens zonder inkomen moeten doen.

Logischerwijs zijn de geluiden vanuit de eSports-hoek uitermate negatief. Het nieuws is slecht, doch ook plotseling. Enkele eSporters en content-makers (zoals Kala) gaven aan recentelijk van Blizzard bovendien te horen te hebben gekregen dat de HGC ook in 2019 weer zal plaatsvinden. Ook de wijze van communicatie via een blogpost schoot bij velen in het verkeerde keelgat.

Zo is Liam O’Malley, die volgend jaar bij eSport-team ENDEMIC zou spelen en stopte met zijn opleiding om zijn droom waar te maken, logischerwijs not amused.

Ook prospeler Johan Lauber, die recentelijk de overstap naar Heroes of the Storm maakte, uitte zijn frustratie, al dan niet op iets hardere toon.

Hoewel Heroes of the Storm nog steeds in ontwikkeling zal zijn, gaf Blizzard in de blogpost wel aan dat sommige van de ontwikkelaars die bezig zijn met de game worden overgeplaatst naar andere teams binnen het bedrijf. Er zal dus een kleinere groep ontwikkelaars werken aan Heroes of the Storm.

“We’re also at a point where we need to take some of our talented developers and bring their skills to other projects. As a result, we’ve made the difficult decision to shift some developers from Heroes of the Storm to other teams, and we’re excited to see the passion, knowledge, and experience that they’ll bring to those projects.”

Het nieuws lijkt voor Blizzard ook als een verrassing te zijn gekomen: op BlizzCon 2018 kondigde het bedrijf nog vrolijk en hoopvol het nieuwste personage Orphea aan en vertelden ze trots welke gameplay-veranderingen we in 2019 kunnen verwachten. De geruchten gaan dan ook dat het binnen Activision Blizzard de Activision-kant is geweest die hamerde op betere resultaten en minder kosten.

  1.   
    Mattiees's avatar

    laten we maar hopen dat het mee gaat vallen en dat er nog wat voor terug komt. Wat minder veranderingen per maand ben ik niet al te rauwig om, maar het zou zonde zijn als er totaal geen e-sportevents meer voor de game worden georganiseerd.

  2.   
    someone else's avatar

    Spelers krijgen slechts een paar maanden van tevoren te horen dat hun “carrière” verdwijnt? Dat klinkt erg scheef. Niet netjes om dit soort plannen kort van tevoren aan te kondigen