Update: Kingdom Hearts 3 nu al uitgelekt

Update:
Tetsuya Nomura, de Director van Kingdom Hearts 3, is met een officieel statement omtrent deze kwestie naar buiten gekomen. Hierin staat onder meer vermeld dat de releasedatum gewoon op 29 januari blijft staan. Het gehele bericht valt hieronder te lezen:

We’re aware that a small portion of Kingdom Hearts III has been circulating online before its official release. We are also aware as to how this has all happened. We’re sorry to see this caused concern amongst our fans who are excited for the release.

The whole team has been working together since yester day night (Japan time) to investigate what we can do to better this situation, but first we would like to ask that you do not share these videos.

The game’s epilogue and secret movie, which are the biggest spoilers in this game, are planned to be released at a later date just in case, so they will not be shown before the game’s release.

We want everyone to be able to equally experience the full game after its release, so we ask for your continued support on this matter.

We’re also very grateful that our fans have been warning each other already about the spoilers. Thank you very much.

We’re one month out from the release. Let’s enjoy the game together when it releases on January 29, 2019.

– Director Tetsuya Nomura

Origineel:
Aan het einde van vorige maand was Nintendo zo bezig als een bij, Super Smash Bros. Ultimate was namelijk twee weken voor diens release uitgelekt. Nu blijkt echter dat niet alleen Nintendo hier last van ervaart, ook Square Enix heeft zijn handen er maar vol mee.

Kingdom Hearts 3 is namelijk anderhalve maand voor tijd uitgelekt. Op het internet zijn enkele foto’s verschenen waarin iemand al in bezit is van deze game. Ook is te zien dat KH3 op diens Xbox One-console wordt geïnstalleerd.

En daar blijft het niet bij. Zo zijn er vele filmpjes opgedoken op platformen als YouTube waarin gameplay wordt getoond. Gezien de spoilergevoeligheid worden deze niet geplaatst op Gamersnet.

De exemplaren van Kingdom Hearts 3 die op het internet circuleren, zouden naar verluidt zijn gestolen. Het is in ieder geval oppassen geblazen indien je niet te maken wilt hebben met deze spoilers.

 1.   
  Basanova's avatar

  Als de game nu toch al klaar is, kunnen ze ‘m beter zo snel mogelijk uitbrengen voordat het internet alles over de game onthuld heeft.

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Basanova: Square is dit jaar (en best wel wat langer) sowieso écht raar bezig, dus ik zou dit echt een te logische keuze vinden.

  Het ontwikkelteam heeft zelf al eerder geklaagd over Squares te vroege aankondigen van dit spel (wat leidt tot frustratie wegens het langere wachten rondom informatie); dan zie je een versnelde komst van de game al helemaal niet meer zitten als mogelijkheid.

 3.   
  Basanova's avatar

  @Tom Kauwenberg: Ja joh, ik kijk nergens meer van op bij dat bedrijf.

  Maar als je erover nadenkt is het misschien nog geen eens zo’n slechte zet. Nomura koos ervoor om de game pas na de feestperiode uit te brengen omdat men waarschijnlijk hun handen vol zouden hebben aan spellen als Battlefield, Black Ops en Red Dead Redemption.
  Maar als je kijkt naar de spellen die in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar uitkomen, dat zijn er nogal wat. En dan ook te bedenken dat de kans groot is dat de komende maand heel het internet vol komt te staan met Kingdom Hearts spoilers (damn you, youtube thumbnails in m’n suggestielijstje!) en sommige mensen niet meer de behoefte voelen om het spel te doorspelen om te weten hoe de trilogie eindigt..
  En laten we eerlijk zijn, de echte Kingdom Hearts fans zullen het echt niet erg vinden om dit jaar nog eens 60 euro neer te leggen voor een spel waar ze 10+ jaar op gewacht hebben.

  Maargoed, ik ben dan ook geen held in marketing en zal vast een hoop dingen overzien. Ook probeer ik hiermee niet te zeggen dat Square Enix dit ons verschuldigd is, maar als een fan van de serie zit je wel nogal in een treurige positie.

  Enfin, lekker de kluizenaar uithangen tot 29 januari! Wish me luck..

 4.   
  fantasyfreak's avatar

  Breng die game dan gewoon uit als ie toch al klaar is. Of duurt het verschepen echt nog een maand?

 5.   
  Papachico's avatar

  Ach ik wacht al +10 jaar op deze game. En eerlijk gezegd komt het mij wel goed uit. Begin januari krijg je Tales of Vesperia op de PS4 😉

 6.   
  UncreatedKoen's avatar

  Snap wel degelijk de reacties van mensen om aan te geven dat de game dan nu wel uit mag komen. Echter heeft Tetsuya Nomura in het verleden aangegeven de game zodra die klaar is zo snel mogelijk uit te brengen. Echter in verband met release windows doet Square Enix moeilijk. Nomura wist dat de game in November zo goed als klaar zou zijn en wilde het ook in eerste instantie in December van dit jaar uitbrengen.

  Square Enix had andere ideeën in verband met een Japanse release en Europese release. Om deze dichter bij elkaar te leggen werd het spel uitgesteld naar eind Januari waar de KH Community flink van baalde.

  Ik deel overigens de algemene mening hier, het spel is af. Maakt niet uit voor welke game ik zou spreken. Breng het lekker uit. Het ligt tenslotte klaar voor verzending.

 7.   
  Dondonz's avatar

  Snap wel dat, wanneer je dergelijke video’s in handen krijgt, het moeilijk is dit stil te houden. Petje af naar de mensen die spoilers in handen kregen en ze nooit hebben gedeeld.