Sea of Thieves viert feestdagen met Gilded Gifts voor piraten

December is de maand van feestdagen en dat betekent natuurlijk weer dat games en ontwikkelaars ons (tijdelijk) lekker maken met exclusieve traktaties. Sea of Thieves-ontwikkelaar Rare trapt af door de zeesimulator lichtelijk uit te dossen in kerstversiering, maar ook door de zogenaamde “Gilded Gifts” uit te delen.

Piraten die in december de waterwereld intrekken, worden automatisch beloont met een presentje; een gratis Gilded Voyage van de Pirate Lord hemzelf. Die kunnen spelers op hun beurt weer inleveren bij een van de drie piratenfacties om daar een gigantisch avontuur voor terug te krijgen. Zij die de Pirate Legend-status al verworven hebben, kunnen zelfs de lastigere Athena Voyages laten vergulden.

Een Gilded Voyage bestaat steevast uit acht verschillende opdrachtjes, waarvan elk piraten verzekert op een reeks hoogwaardige schatten. Zo kan een Gilded Voyage voor de Order of Souls bijvoorbeeld uitmonden in circa 32 Villainous Skulls, met een waarde van zeker tienduizenden goudstukken.

De Gilded Gifts-periode loopt nog tot het begin van januari 2019, waarmee de feestperiode ook de campagnetijd van de vierde Content Update, Shrouded Spoils, enigszins overlapt.

Sea of Thieves verscheen 20 maart jongstleden op Xbox One en Windows 10. Het koddige piratenspel is sindsdien uitgebreid met vier forse (en kosteloze) uitbreidingspakketten, waarvan een vijfde ook alweer onderweg. Begin 2019 moet ook een competitieve The Arena-modus uitgerold worden.

  1.   
    Eshura's avatar

    Top! Misschien dat ik dit spel nog een kans geef. De eerste keer spelen beviel wat minder.