Bethesda haalt bug uit Fallout 76, maar spelers willen ‘m terug

Vandaag in het kader “Het is ook nooit goed”; Fallout 76-spelers vragen Bethesda vriendelijk een recent gefikste bug weer terug te brengen. En, gek genoeg, zit er ook nog eens aardig wat logica verstopt in de redenering achter de wensen.

In het specifiek gaat het om een bug in de Event Quest genaamd Feed the People, een van de opdrachten waarbij spelers samen kunnen werken naar één gedeeld doel, met beloningen voor iedereen.

Gedurende deze MMO-achtige missie is het aan Vault Dwellers om ingrediënten voor een stoofpot te verzamelen en de kookmachines te verdedigen. Met het succesvol afronden van de missie, kreeg iedereen op de server een ingeblikt stoofpotje uitgedeeld, en juist dát vond Bethesda een fout om te verhelpen.

Met de komst van patch 1.0.3.1 (sinds gisteren op pc, maar morgen pas op Xbox One en PlayStation 4) wordt de beloning van Feed the People exclusief voor spelers die zelf meevochten in het evenement. Dat terwijl de titel en opzet van “Feed the People” ergens juist wel goed tot hun recht kwamen met de bug van weleer.

Op een inmiddels razend populaire Reddit-thread verzoeken gamers Bethesda vriendelijk de bugfix te heroverwegen. Daarbij wordt aangehaald dat de stoofpot bovendien binnen een uur weer bederft, maar wel een leuke XP-boost voor alle spelers aanbiedt.

If anything, lijken veel spelers juist plezier te halen uit opdrachten die een (al dan niet klein) effect op andere spelers uitoefenen. Geen wonder dan ook dat de kritische post op Reddit inmiddels meer upvotes telt dan de officiële patch notes zelf.

In tegenstelling tot de inmiddels ietwat afgekoelde haattrein richting Bethesda, lijkt dit een oprecht stukje feedback voor de studio achter Fallout 76. Wie weet, hoort Bethesda de kritiek en kunnen spelers binnenkort elkaar weer voeden en verblijden met Feed the People. De tijd zal het leren.

 1.   
  Rolf31's avatar

  Vraagje; Ik zie massive price drops voor deze game… Is het een flop ipv het langverwachte vervolg voor FO4?

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Rolf31: Ik zou eerlijk zeggen dat Fallout 76 zich nooit echt voor heeft gedaan als “de opvolger van”. Kijk alleen al naar de naam en hoe bijvoorbeeld Todd Howard de game omschreef op afgelopen E3. Dit is overduidelijk een spin-off, zij het dan inderdaad niet de meest geslaagde, tot dusver.

  Maar hè, wie weet? Over maand of zes is Fallout 76 misschien veel meer in lijn der verwachting van veel Fallout-liefhebbers. Het is niet onmogelijk. Denk bijvoorbeeld aan games als No Man’s Sky en Sea of Thieves, die enorme meters hebben gemaakt sinds hun aanvankelijke release.

 3.   
  Turk–Life's avatar

  Ik zie het ook als een spin-off, maar wel een geslaagde.

  Ik zie het niet als een FO5 mede omdat de graphics er precies hetzelfde uitzien, zelfde game als FO4 maar dan in een multiplayer jasje.

 4.   
  tranceguy's avatar

  Lijkt me geen bug….

 5.   
  MaTriXX's avatar

  @Rolf31:

  Als Single Player speler heb ik enorm spijt van mijn aankoop, hou je van MMO achtige games dan is dit de Fallout game die je ongetwijfeld wilt spelen, de wereld voelt namelijk aan als Fallout.

  Als SP speler ben ik teleurgesteld want tja geen verhaal, geen NPC`s die het spel altijd zo tof maakte en daar bedoel ik mee dat als je een stadje bereikte dat ze je benaderde of zelfs in de open wereld als je iemand tegen kwam dat ze begonnen te praten met je, nee ik heb enorm spijt en hoop dat ze met een complete overhaul komen, de verkopen hebben dit ook al laten zien dat Fallout fans dit eigenlijk helemaal niet willen en liever de oude Fallout terug zien en dan doel ik dus op de grote groep, klein groepje vind het geweldig.

 6.   
  Deltadstroyer's avatar

  @Rolf31: het is een spinoff, officieel.

 7.   
  Rolf31's avatar

  @MaTriXX:

  Ja juist dat vermoeden had ik al een beetje. Aangezien ik een echte single player ben met af en toe een uitstapje naar co-op, lijkt mij deze FO niets voor mij… Wel erg jammer, want ik vond FO4 wel erg leuk om te spelen.

 8.   
  MaTriXX's avatar

  @Rolf31:

  Heb het spel samen met mijn zoon gekocht omdat ik dacht misschien is het samen wel leuk en aan de ene kant was dat ook zo, echter al snel was ik er klaar mee, ik miste gewoon het verhaal en dat is er helaas niet.

  Maar gezien de prijs van Fallout 76 snel dropt (logisch geen SP Fallout fan wilt dit spelen) en je wacht nog een maandje of 2 wie weet is hij dan maar 5 euro :P.

 9.   
  Rolf31's avatar

  @MaTriXX:
  Dat is wel heel jammer ja. Geen verhaallijn doet het voor mij niet. Maar voor 5 euro ben ik de beroerdste niet 😉

  Helaas is mijn dochter nog te jong voor deze games.

 10.   
  Rolf31's avatar

  @Deltadstroyer:
  Wat is de opzet ervan? Hebben ze MMO ambities met FO?

 11.   
  MaTriXX's avatar

  @Rolf31:

  Er is geen verhaal, de wereld is vrij leeg, je kan samen spelen maar daar houd het een beetje op.

  Je hebt missies als bijvoorbeeld hoe je water en eten moet maken om te overleven, quest krijg je door middel van briefjes / bandjes van mensen die eigenlijk al dood zijn en die verteld worden door middel van een gesprek je ziet dus geen NPC die het verteld.

  Ik zou het geen flop willen noemen want er zullen vast mensen zijn die het geweldig vinden, echter ik had gehoopt om een lekkere ouderwetse Fallout te zien en als ik naar alle reacties en verkopen kijk dan ben ik niet de enige die er zo over denkt, Todd zei op de e3 dit is wat jullie willen echter de verkopen zeggen nee dit is niet wat de fans willen.