DICE wil time-to-kill in Battlefield 5 verbeteren

Als het aan DICE ligt, is er nog wat werk aan de winkel met de balans in Battlefield 5. Een recente patch deed reeds een poging met een reeks weapon tweaks, maar daar is nog lang niet alles netjes in evenwicht…

In een aankondiging op de officiële Subreddit lieten de Zweedse ontwikkelaars van zich horen over de time-to-kill (TTK) en time-to-death (TTD) in de gloednieuwe shooter. Deze schijnt nu namelijk nog tot enige frustratie te leiden:

“We’re seeing players die too often/too quickly and get frustrated because of it. So, we’re looking at how we can improve the experience for new players and veterans alike.”

Aldus DICE op Reddit. Daarbij werd onderstreept dat de aanstaande Overture Update van 4 december nog géén veranderingen voor de TTK of TTD mee zal nemen.

Wanneer de verbeterde balans in dood en levend dan wel wordt aangebracht, blijft grotendeels een mysterie. DICE hoopt middels communicatie als deze spelers wel iets meer mee te nemen in de plannen voor het verdere ontwikkelproces, want ja: Battlefield 5 is natuurlijk een “live service journey”.

Battlefield 5 verscheen 20 november jongstleden op pc, Xbox One en PlayStation 4. De game werd aanvankelijk goed ontvangen door critici — zie daarvoor ook onze Battlefield 5 review — maar lijkt niet bepaald een sprankelende lancering te kennen qua opkomst. De game is bij retailers al met aardig wat korting te verkrijgen, en ook Electronic Arts houdt de lippen stijf over verkoopcijfers.

  1.   
    mmx's avatar

    Ik vind ook dat het stil is om Battlefield V.maar ja ik heb hem gelijk gekocht en mij bevalt deze game prima.ik juich het toe als er meer verbeteringen komen.

  2.   
    Mattiees's avatar

    ik snap de ttk, soms wordt je na een dood gedropt in een zone die extreem under fire ligt, waardoor je een aantal keer dood gaat waar je in verhouding weinig aan kan doen. Voor mij niet heel storend maar als ze het aan kunnen passen is dat altijd mooi meegenomen. Ik vermoed dat ze ook wel een keer wat aan de bombers gaan doen, want soms is daar wel erg weinig counterplay tegen.