Fortnite Account Merge uitgesteld tot 2019

Meer uitstel voor Fortnite-features. Werd even geleden nog de gratis lancering van Fortnite: Save the World naar 2019 gedrukt, geldt nu hetzelfde voor de veelgevraagde Account Merge-functie. Ook die gaat zijn oorspronkelijke releasedatum van “november” klaarblijkelijk niet redden.

In een recente blogpost van Epic Games laat de ontwikkelstudio weten dat spelers nog even moeten wachten voordat ze hun V-Bucks, progressie en cosmetische items over kunnen dragen tussen consoles.

Het uitstel zou te wijten moeten zijn aan onvoorziene “technische obstakels”. Eerder kwamen die voort uit Sony, die simpelweg geen cross-platform functionaliteiten wilde zien op PlayStation 4. Dat was voor veel gamers dan ook de reden om een ander account aan te maken voor sessies op bijvoorbeeld Nintendo Switch.

Dat PlayStation-statement werd later, voorlopig exclusief voor Fortnite, teruggedraaid door Sony. Inmiddels ondersteunt de PlayStation 4 wél enige vorm van cross-play.

Wanneer Account Merge dan wél uitgerold gaat worden, hangt dus nog even in het luchtledige. Epic zegt in ieder geval toe, over verloop van tijd, meer te delen over de feature. Daarbij worden nu al zaken als speciale webpagina’s en heldere handleidingen beloofd.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren